Saturday, December 24, 2011

23Dec2011...

lame suda blog aku ni DEACTIVE eh....
Seminggu drpd sekarang masuk tahun baru, orang tahun baru b'seronok sakan tp aku? bukan saje aku tp budak2 uitm semalaysia,tertekan tahap tahap nak meroyan berdepan ngn final #exam! yuhuuu....
aku start 7 januari 2012..wht??2012 tu! aku besarkan ckit 
2012...!
tua dah aku...23 tahun, seriusly #NGERI! makkkk ampun kene carik calon suami cepat2 neh,hahahaha Gatai na,sekali sekala xde prob. ken... ;)


23 december 2011,
dis date sangat2 beerti wat aku mungkin?! iya atau tidak?! yup...!!
  • ari ni aku syok makan free tp kne bayar utk jamuan kelas. x bermakne dah semester terakhir juz for fun...hepi syiokkk ade pertukaran hadiah... dapt bantal chumeyl,pink colour gitu, yg bg #lelaki upenyer c polan tu..thnx to him... =)
Barbeque Breakfast Party!!!!!! our theme is red+black+white, sume hepi ngn hadiah masing-masing =)
  • incident yg x dapt dielakkk! ouch... i'm accident ukie...kalo la mase ley berulang! aku nak patah balik gak!!! isyh,free2 duit melayang... wit nak gune p #sabah tu!...relax2 cool, mak kata Allah sedang menguji kita, kuatkan semangat! yeahh, cayok2! masa lalu mematang kan kita, IYAKAN! yup...! errrr.... =(
  • disebabkan tarikh ni aku busy giler2,dr subuh untill maghrib tuu,huhu....aku ingat!cume aku wat2 lupe... dr 22hb aku teringat2, tepat jam 12a.m alarm clock kat henpon aku tetibe kuar 'LUV' ...itu diaaa... HAPPY 22nd BIRTHDAY to him, izzat, ngeh2...kisah lampau yg agak2 sweet ;')...may allah bless him,haha...windu sgt, tp kenangan tinggal kenangan....lalalalalala.ok N0KTAH! =)
Tahun baru hampir tibe, aku kene ade hajat baru nih!!! hajat tahun ni ade yg tercapai, Alhamdulillah, segala2nya berlaku atas kehendak drNya...yg x, terpakse ler dibawa tahun depan deh... Ukie kne wat list ni....hehe






BILE PERLAKUAN MELAMPAUI AKAL FIKIRAN, ape aku perlu buat,??!
aku tersangat2 serabut ketika ni! ya tuhan,subhanallah...muge diberi petunjuk untuk aku...Amin.
ukie, #DINNER time...assalamualaikum



Monday, December 5, 2011

bila ati memendam perasaan

Assalamualaikum...
eh jap!
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!

saje nak men jerit2...duk tingkat dua rumah x syok nak jerit, duk ats bukit barula urmphhhhhh! ken...

arrrrrrrghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!hahhh!haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
 errrrr............

petang2 duk kat taman permainan sambil makan goreng pisang panas...tekun nengok gelagat bebudak chumeyl2, rindu plak kt baby kecik kat umah,cm nak terbang terus ke meru klang! arghhhh...x ley aku ade tanggungjawab sebagai seorang hamba Allah, seorang anak, seorang pelajar kat sni! 

#KUAT kn semangat!eiii!cheer-UP!...alangkah gembiranya menjadi kanak-kanak yg x perlu pikir apa-apa fasal masalah sekeliling...suci ati mereka, mereka tak pandai menipu...jujur je kalo bercakap...tak perlu pikirkan perasaan orang len...

sambung jap!
arghhhhhhhhhhh,!hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah!hahahahahahahahahahaha. #NOKTAH!

 "hasbiyallahhu wani'mal wakil wa ni'mal maula wa ni'mannasiiru"
salam 10 muharram.... =)

#Mak....hukhukhuk

Sunday, December 4, 2011

ketika aku...

Ketika aku...
"On the way......dalam mencari tujuan idup..."
banyak asam garam gula pahit manis masam masin cuka kne la terjah ken?!
tp tujuan tu sntiasa samar-samar...ape yg aku nak sebenarnya
utk masa sekarang, aku tak sabar-sabar nk habiskan pengajian ijazah sarjana muda aku...
tapi dengan syarat, aku tamat dengan berilmu, bukan sekadar cukup2 makan...

ketika aku leka,tetiba kekadang otak aku berlawanan
aku tersadar...ape aku sedang buat ni?!
bicara hati selalu tak selari dengan perbuatan, IYAKAN???
yup...itula manusia, hidup x penah nak tetap pendirian...
aku harap segalanya berjalan ngn baik...
sesukar mana,muge dipermudahkan olehNya

nmpak nya aku tengah bingung,serabut-serabai, kelam kabut, tak terurus,konfius,dilema dan sewaktu dengannya
almaklumla, dh nk akhir semester...asgnment , test, exam, projek tahun akhir yg x beres2,asyik tertangguh,,,beralun2 nak tgu berhempas ke tepian pantai je

Dush! aku perlukan seseorg yg boleh ilangkan memori aku sekarang!TOLONG! hahaha...kalo ade!,huhu
patah semangat!jgn berdoa cm gitu...'Kunfayakun'...Allah bole menarik segalaNya dengan mudah, 
bersyukur la dengan apa yg ada... -adda-


Monday, November 28, 2011

ati tetibe sensitip

Tiap kejayaan berkat doa ibu,
Allah akan sentiasa makbulkan doa seorang ibu,
dan cuba bayangkan kalo ibu #BERHENTI berdoa untuk aku...
*SuriaDiCordoba*


SALAM AWAL MUHARRAM




Mak tepon semalam, bile nak balek? jangan balek lewat sangat nanti x sempat bace doa akhir dan awal tahun =) Balek umah dalam bilik tengok atas meja dah ready buku Yassin ade disekalikan doa akhir dan awal tahun, itulaaa mak aku yg selalu ambil berat perihal anak2, tiap2 tahun x akan die lupe, anak yg jauh die telefon, yg dekat die ingatkan...


#Azam baru?! kebetulan hari lahir pon baru je bape mgu berlepas... ape aku nak dalam hidup ni,untuk tahun ni?...secret!,rahsia dihati hanya Allah yg tahu =), cecehceeh....#rahsia konon, ade udang disebalek mee ler tu!haha...insya'allah,segala2nya dengan izin dariNya...


i luv u, too =)

sampai x terlarat nk makan kek,ade lg 1 tp xde gambarnyer,hoho
BURLP!heeh


Apa yang aku kene buat ngan kawan yg sentiase ikut mood die,kalo senja...senja la, kalo cerah bak mentari ceria bak #pelangi petang!hohoiii...kalo sebulan sekali sekali x pa, ni kalo asyik berpanjangan mmg cam nk kene tangan je!haha.. juz simple, aku dengan org camni mmg aku abaikan, perluke nak bertegur? nk jge perasaan die je sepanjang mase,perasaan aku sndri pon x reti nk jge cibuk nk jge perassan orang,boo layan la...! dah die tgh bad mood, menyampah lagi ade la dgr suare kau adda oii!gurlp!errr... aku kalo tgh marah pon malas nk layan org banyak cakap...tp tu dulu... ;)


atas nasihat mak, aku cube berubah...
alhamdulillah aku ley kawal...
senang je, dah besaq, akal adakan?!...bercakap biar bertapis, marah biar bertempat, merajuk biar bersebab #MUNASABAH!... takot 1 ari nanti orang2 disekeliling kau akan menyampah dengan kau... sedih,sedih sangat kalo aku dikalangan kawan2 camtu...aku tersiksa!adeh, tension!layan karenah cegitu...sampai nak titis air mata pon ade,sebab dlm ati ni berkata2 aku ade wat kesalahan ke?!nape nak layan aku sampai camtu sekali even aku x bersalah sekalipun?!


ermmm, janganla campurkan A + B + C = D... x perlu nak campur adukkan...selagi kita bole layan org sebaiknye, layan jela sebaik mungkin...sebab kite sendiri pon sentiase mengharapkan layanan yg bek dr orang lain... tp segalanya bertempat ikut situasi,bile sedar mmg die marah sebab kita mohon la maaf,jgn buat bodo je...kalo mara org tu pula jgn ikot emosi sensitip tahap pohon semalu tu, sakit dek oiii ati tu! (",)

*surat untuk adda...*





Monday, November 14, 2011

ada apa pada usia!?

ADA APA PADA USIA? UMUR HANYA PADA ANGKA!
CAYE?PERCAYALAAAA...I'M STIL A LITTLE BABY IN MA FAMILY!,heeh #perasan!
DUSHHH! 


HAPPY 22nd BIRTHDAY TO ME =)
doa2 my wish termakbul!heeh


AIGOOO!
LAST NIGHT,KEDABOMMM! WAKENABEB... #adoyaiii
but I LUV U OLS BEBEH MY LUVELY HOUSEMATE!!!
BTW, may allah bless me alwayz and being good frenz kpd sumela!
assalamualaikum...
(,")(",)

Sunday, November 6, 2011

kaseh aidiladha

Kini yang tinggal hanya
Pusara sebagai penawar bisa ini
Agar bercahaya
Aku mampu berdoa 
Ini takdir yang maha esa
Dipagi raya.......................


Rindu yang telah pergi...
Membawa satu memori...
Menjadi satu coretan cinta...
~Rindu Yg Telah Pergi~


SALAM AIDILADHA, 10 ZULHIJJAH 1432H


Berat mata memandang berat lagi bahu memikul...
Galas tanggungjawab sebagai seorang anak di dunia ini...
Tanpa ada insan yg bergelar abah dan mak disisi lagi...
Tanpa ada insan yg digelar sebagai kakak, abang atau adik...
Hanya anak tunggal mengharap sokongan dari pakcik makcik...
Dan rakan-rakan karib yang terdekat untuk teruskan hidup...
Yang paling penting Kekuatan diri menerima Ketentuan Takdir...


Takziah kepada Nurul Asshima Aminullah atas pemergian bonda tercinta,
Selepas setahun lebeh pemergian abah tercinta, maknya pula dijemput Illahi...
Allah lebeh menyayangi mereka, 
"Allah tidak akan sesekali menguji hambanya diluar kemampuan hambanya..."
Semoga kau berikan kekuatan keatas kawanku utk meneruskan hidupnya diatas muka bumi Allah ini...
AL-FATIHAH




-Ternyata Kamu-


Memang ku akui aku yang bersalah
Tiada kata yang mesti terucap
Janganlah takut pada kenyataan yang kau fikirkan 
Adalah #SALAH...
Ternyata hanya kamu kaseh, yang bisa membuatku #HIDUP
Yang bisa mengerti diriku #SAAT ini... -adda-


OK babai, antar mak balek umah nenek =) 
assalamualaikum

Wednesday, October 26, 2011

kalau orang sudi...

"kalau orang sudi, sepuluh kali saya bersyukur..." 
-Indera Putera #suriaDiCordoba-



Doa ikhlas silih berganti dihati,
Terima Dengan Syukur Segala PemberianNya,
Pasti ada Kemanisan yg Tersembunyi....



Syukur pada Mu Istikharah Cinta Hanya Tuhan yg Tahu
ni 3 lagu yg sdg bermain kat headphone aku,
heeh, bley tahan minah jiwang gak aku neh,heeh

kalau orang sudi.......??? *raise brow* 
sambung sendiri!heeh

sebelum terlambat masuk bulan baru next week nak wish
"HEPI BELATED BUFDAY NOR SHAKIRA!" aka Shaq mike ;) shake ur body! grrrrrr....
17th OCT'2011
muge bahagie hendaknye bersama insan yg tersayang, n gudlack 4 dis sem, kite sama-sama wat yg terbek utk dis sem okie =), thnkz knoe me as ur prend...
-adda-

Nak update gambaq p program kepimpinan negara kat Melaka ari tu tapi gambaq x dapat lagi,
dasyat woooo, aku pegi PLKN pon x se-extreme camtu tp syok n best, alhamdulillah
1st sampai sane cam menyesal tahap kerbau berendam dalam lumpur, tapi sat ag aku plak yg kene berendam dalam lumpur betul-betul..huhuhu
best gak sebenarnya,pengalaman baru kan, ne thu pasni dapt org yg de bendang, kne la praktik kn awal2..hahaha, *gatai* bnor...
pengalaman ajar erti kehidupan, jadikan pengalaman itu utk berjaya dimasa hadapan...
#HAMPEH jek, free-free kasut sukan aku tong sampah yg makan memang x dpat diselamatkan kn dah dunia akhirat...huhu *NGENG!* =(

"ROLL THE VOTE"
mana 1 aku??? aku sendiri pon dh x kenal rupe (O.o)


:happy deepavali, 26th Oct'2011

Thursday, October 20, 2011

angin petang

seriusly sekarang aku tengah nangis teresak-resak sambil panggil nama mak
sorang-sorang dalam bilik kunci pintu,aku luah kan sumenya
bukan pe, tetibe sensitive tahap penyu bertelur tengah meneran!huh

buang tebiat x?! adda gilaq la!!!

juz shut ur mouth!
listen be carefully!
concentrate ur future!
try to find it!

I need ur shoulder, I need to talk to u,
I need ur advice, I need ur strength....

uh mummy i miss n need u to continue alive...huhu

aik sejak bile plak aku reti speaking english neh???berlagak plak ayat nak speaking2 neh...hoho
ermmm, reda suda...nasib bek sedu sedan dah ilang kang naya kena soal ngan rumet aku
rase cam nak muntah nengok assignmnent berlambak bak gunung kinabalu,
peritnya pikir bak meneran terkehelnya tulang punggung,
serabut serabai pale otak bak rambut si hafiz awan nano,
hidup hura hara bak tinggai di tengah2 kota jepun,
aduyaiii...kus...kus...kuatkan semangat!

24 hari lagi!!!!!!!! yuhuuuu, x #sabar nak buli family!!!
esok p kota bandar bersejarah di malaysia
jalan2 release tension,sebelum aku hentak pale aku kat dinding bilik neh,huhu
padahal keje berlambak kne submit next week, giler!
family day dan minggu bersama pemimpin under my university
 petang yg nyaman,sunyi, seperti memahami ape kehendak perasaan aku neh,heeh
i like it!!! salam



note: aku benci pandangan dier, aku benci perilaku dier,
padan muke kamu! dah wat aku kecik ati tauu! ayooo...

Sunday, October 9, 2011

sepatah dua kali...

Sekiranya takdir menguji, cekalkan hasrat dihati,
Semoga kesusahan bias, mengajar terus azam

Usaha dengan doa itu, masanya akan tiba,
Dengan restu illahi, kelak pasti akan ditemui

Tegakkan semangat bila runtuh, setibanya disisimu ku berserah,
Terimalah aku, Hambamu Allah….

Bercampur baur aku punyer perasaan,
Bingungnya pale ini penuh dengan masalah dan kerja-kerja kuliah,
Aku sampai tak bule nak berkata apa-apa,
Belog ini pon terpaksa aku biarkan terbengkalai seketika,

Kita berbicara jangan hanya dihati dan dimilut saja,
Tapi perlu dipraktikkan dan disulami dengan penuh kesyukuran,
Atas setiap ujian itu ade hikamh tersembunyi disebaliknya,
Jangan disesali ape yang telah berlaku kerana itulah sebenarnya ape kita iyakan bukan?
Hanya doa saja aku mampu aku pagari segala-galanya,huhuhu
Mga cahaya dan kaseh itu akan bercambah dan ditemui dengan izin dari-Nya…amin
Wassalam…


Tetibe teringatkan si Dia?ape perlu aku buat neh!!!aisyhhh..haih..alahai…

Wednesday, September 21, 2011

Masalah Dunia

Hanya sebuah cerita pendek yg tiada permulaan dan x de klimaks dan pengakhiran pon,haha…ketika org busy membuat thesis, aku busy pulok nak update blog, hanya nak lepaskan gian sekejap nih nak menaip, asyik menaip thesis je, korg x tension ape, aku koq cam biul pale…org dok cita aku x per, dah siap tinggai nak biding jek,over bnor?mmg nak kne keletuk pale buku lali neh!haha…hanya allah je tau ape yg aku buat,huhuuhu

Masalah dunia, x penah ade yg surut, masalah tiada penghujungnya disebalik kepintaran seseorang itu dalam menyelesaikannya sebaik mungkin, mencabar juga tanggungjawab baru yg aku pikul, walaupon masalah tu remeh je…x ley, aku cepat gelabah,aku masalah sebesar zarah pon saje je besar-besarkan sebesar lautan yg xde penghujung riwayatnye!!!haha…kalo biul sangat dah pale, aku senyap je, aku dah x mampu buat pape

Aku x paham dengan manusia yg terlampau suka menyembunyikan dirinya disebalik batu itam yg berkeliaran semut itam…terlampau privacy,aku selagi org share ngan aku, aku jalan jek siap tepuk tampar sekali, tapi kalo orang yg terlampau nak menyembunyikan sesuatu…tetapi dalam masa yg sama wat orang tertanya-tanya, baran gak aku…masalah dunia betul! It’s ok that his/her problems/matters…selagi x mengganggu atau kucar-kacirkan dunia Sdn. Bhd aku ni…. Tapi ingat!selagi kau terlampau suke menyembunyikan ape-ape kejadah hal la x kisah la, tapi jangan terlalu menyibuk ngan dunia org sangat la….KAU,KAU,KAU…AKU,AKU,AKU! But sharing is caring =) sweetz jek ken…heeh

Aku dah dapat 2 assignment dalam 2 minggu semester baru..and the next, next and next…oh no! dengan masalah kat rumah ni x de air,  masalah ape pulak tangki rumah sewa aku neh, saje jek nak jadikan aku kambing gurun kan! Huhuhu…harap settle around dis week….student life mengajar aku hidup berdikari, matang, berjimat semestinya, dan mengajar aku bersuara daripada seorang hamba allah yg sangat pendiam menjadi seorang yg kuat membebel dalam diam,uhuk3…

Pukul 12 suda…my rumate sebelah bantal ni dh lame tido, so, aku DENGAN hidup aku LAPTOP dan MUSIC… my lappy tengah berkumandang lagu “KU PINANG KAU DENGAN BISMILLAH”

"TUHAN BERIKANKU CINTA,UNTUKKU PERSEMBAHKAN HANYALAH PADAMU, DIA ANUGERAHKAN KU KASIH, HANYA UNTUK BERKASIH BERBAGI DENGANMU, ATAS RESTU ALLAH, KU NGIN MILIKIMU, KU BERHARAP KAU MENJADI YANG TERAKHIR UNTUKKU, RESTU ALLAH KU MENCINTAI DIRIMU, KU PINANG KAU DENGAN BISMILLAH…………….." assalamualaikum

Wednesday, September 14, 2011

#papepontakboleh!

woot...woot,salam

first week yg mendebarkan,
aku diperlukan memikulkan tanggungjawab baru dis semester *skema*,
wooo, mmg minggu yg dub dab dub dab upenyer,
aku ingat ley idup cam lalang seperti biase, #hampeh la...
aku terkenal dengan sikap #cool kononnyer,
terkeluar suda perangai tersorok,
tetibe sikap jadik #gelabah #serabai bagai kantoi suda,
tetibe aku jadik seorang yg suka termenung,
dr balek kelas sampai sekarang,
samar-samar lg perasaan tu,

ohhhMjeyyy! i dunno, how i want to say,huhu...
ya Allah bole ka?....insya'Allah...
pikir-pikir balek, fikiran aku terlalu #cetek!!!
sume nak senang, terlalu pikir akan kekurangan diri,
kalo x mencuba, x mungkin akan ada yg terbek untuk kita d'mase hadapan,
Alhamdulillah,aku akan cuba yg terbaik...huhuhu

aku kecoh bagai nak rak, 
orang len siap buat list lagik ade menjawat jawatn ape, relax jek...
siap tersenyum bangga lagi...haha
ko pehal adda? nak kene #pelempanglelaju! haha... O.o

urmmmm...saje je nak wat #kecoh tsunami kat sini,
cam ter'sunyi pulok belog aku neh

ape yg bez rini?
first time makan Tutti Frutti! #JAKON r...! hahaha, ermmm lebeh bek aku makan KFC kenyang terlebeh 'ckit',hoho... ley wat bli barang-barang dapo pon puas, setahun skli dua ckup r makan...
dah ler nek tangga #Everest kat fakulti, saje jek nak wat aku jadik aku lagi kuruih! *perasan badan cicak kobeng* sedar la ckit! badan ko terlebeh lemak tu la kne panjat tangga #jejantas  la pulak! alahaiii, capek den...huhuhu

dis friday ade makan-makan ckit tuk kawan-kawan coursemate...kalo xder yg datang kene la aku sorang-sorang habiskan sume makanan, #GENDUT!

#ngantuk suda,,,i'm juz thinking about #thesis rite now!!!!! why?why?why? 
tanya sama hati suda, hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih... #papepontakboleh! daaa...

Saturday, September 10, 2011

S A Y A,

Saya dengar, Saya lupa!
Saya lihat, Saya ingat!
Saya buat, Saya faham!


Camtulah aku nak selesaikan segala #Masalah yg menimpa terutama pelajaran aku, 
Dalam aku mendengar, aku perlu #tumpuan
Dalam aku melihat aku perlu #tafsiran
Dalam aku membuat aku perlu #bimbingan
Perlakuan aku!, Ibadah aku!, Pelajaran aku! aku mudah terleka...

Friday, September 9, 2011

0ooo,hari raya!,0ooo,hari raya!lalala

Salam petang jumaat, nyaman dengan deruan angin sempoi dengan titisan hujan yg menyembah kaki bumi, Alhamdulillah #mood yg kelihatan agak tenang walaupun dalaman agak serabut dgn #thesis


Sumenyer cite pasai raya na...aku pon cibuk nak #nyibuk kecek pasai raya
x da papa nak cite pon =( :-


1. Raya pertama hingga empat x gerak memana, setia teman nenek kat umah sambil tungkat dagu menunggu tetamu datang je, #busy woo!


main bunga api jeler kalo xde tetamu, my sista n her son~~~


2. Kali neh xde b'gambar-gambar,kamera dh x dak...pinjam #ipad abang pon x sempat pon nak gambo2, snang cite #busy! heeh...yg sempat ni je la....


sume nak bajet #bendel konon!!! shumel x kami,lalala
gelak sakan, sebab x tau nak wat gaya ape...
tiga teman sepermainan~~~
selalu berempat,kali ni bertiga, lg sorg ekot suaminyer~~~
3. Bestnyer dapat wit raye,dahler jadik pompuan #bongsu,so...so...so... woot...woot...banyak ler gak dpt tahun ni, makin tua makin banyak plak dapat, x mo keje cepat2 la macam neh!!!
insan yg wajib bg wit rayer,heeh...time kaseh ma


4. Tahun paling sedikit p jalan-jalan carik 'wit raya' haha..xde la, x p pon umah sedare mare,2,3 umah je...x pe la,dorg dh dtg umah sempat gak said #maafzahirbatin...umah kawan pon sorg,duaorg je sempat pegi..hohoho


g open house umah #shakira
5. #Bajuraya  sehelai pon x siap...! sedih nyer, babtu tergerak ati nak p angkut sehelai jubah kat kedai ,yg len pakai je la baju yg penah ber'kuliah' cume x penah  ber'raya' jala pon jadik la yee,huhu


Ni gambar curik2 yg sempat diamek...


#kabur~~~ x pe la, romantik ckit,huhu...mak ngan kakak

ni la suami ku!!,hahaha..amende,abg atas aku...

same x muke kami???bersama si perasan macho dan si idung kembong!haha

Itu jela cerita raya yg x de specialnye pon...yg penting kite #ENJOY!


Jika diizinkan-Nya, aku sentiasa berdoa...semuge #kesempurnaan yg lebeh baik akan berlaku dan #berkekalan,amin



Isnin dah start kuliah, x perlu kata apa-apa,#SENYUM O.o


Wednesday, September 7, 2011

sekilas bicara

bile time neh lagu 'percintaa ini' by #ezadLazim tengah menerawang halwa telinga ditahap maxima punya volume! #tragis punya lagu, layan macam aku neh baru putus cintan plak mengalahkan org yg bercintun tu,huhu...


tika ini baru aku terperasan hidup aku dikelilingi oleh insan-insan yg mempunyai pelbagai #jenama cinta eh?urmmm...owh,terdiam sebentar bagi merenung nasib diri...


selama neh insan disekeliling aku duk suka bercerita pelbagai warna-warni idup dengan pasangan-pasangan mereka kat aku yg bole dikatakan pendengar yg setia la jugak, Dr.Cinta???mungkinkah? iya maybe tidak... tengok gaya ade #bakat ka? ada mereka pikeq tentang aku??haha...tengah syok-syok cita nak pikeq tentang mu wat pa kan...potong Q btuii la mu ni adda,heeh


macam-macam #perisa dorang dok cita kat aku, sebut ja perisa apa, pahit, maneh, masin, tawar...suma ada, terpikeq aku duk cibuk dengaq cite org, nasihat itu ini cam ala2 #uztazah norbaiyah pon ley kalah kot, aku camne?haha...tettt...allah telah merancang segala2nya yg terbek, aku #redha =) *ewah2*


woot...woot... tersenyum aku sendiri! matang ka mereka? matang ka? ada yg setia dengan cinta, ada yg hanya #booolayan aja, ade yg #pooodahh! ngan cinta mereka, haihhh...kekadang aku sendiri yg mengeluh meratap! walla weyh! x ley bla #MERATAP! kesah-kesah diorang...*raise brow* senyum,x perlu kata apa-apa,lalalalala


hanya satu, doakan mereka-mereka-mereka aje la...apa yg terbek buley pkeq dek akai yg telah Allah anugerahkan untuk kita...Sesuatu Kematangan ley Bercambah Merentasi Arus Pengalaman...*perghhh* hahaha


kaseh mereka kaseh aku jua, kaseh mu kaseh ku jua...uwawawa,berkaseh-kaseh pulak... kawan bek aku a.k.a BFF aku merancang mau #bertunang suda,alhamdulillah =( ,pastu kawen... lagi la bertambah-tambah masam muka aku =((


pasneh xde kawan nak ajaq lepak suda, aku bukan ramai kawan... dahler #bf pon x der, "bie! sape nak ajaq kite lepak ag pasneh??" wiehuuu...


tetibe aku rase kehilangan~~~


#mood betapa sayu nye saat #temanrapat bercerita akan jadik milik insan yg bakal bergelar #suami ken..ken... "i wish all your dreams come true, in this life god bless you... =) "    



5 days from now!!!ready?not yet! =(

Friday, September 2, 2011

Tuesday, August 30, 2011

selamat hari rayer!


Dah beli bunga api sekotak, mane anak-anak buah usu ni???x datang-datang pon, temanla usu men,x kan usu nak men sorang-sorang ni!sadis nyerrr ...huhu

Dah dapat first wit raya malam neh,heeh...itulah keistimewaan "BONGSU" pada ku ;), thank akak sedara ku...

Pantun dan ucapan raya dari aku ....kad raya kawan-kawan aku pon ayat ni yang digunakan

lagu-lagu raya kegemaran aku...

1. suasana hari raya - anuar zain dan ellina


2. keindahan aidilfitri 


3. joget aidilfitri


4. salam aidilfitri ayah bonda


5. Hari yang ku nanti


lagu dari zaman dolu-dolu sampai la sekarang..layan~~~lalalalalalala

SALAM AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN
&
SELAMAT MENYAMBUT HARI KEMERDEKAAN
-ASSALAMUALAIKUM BULAN SYAWAL-

Sunday, August 21, 2011

i'm so lonely

i'm so lonely, broken angel
i'm so lonely, listen to my heart
one n' only, broken angel
come n' save me, before i fall apart
<3<3<3 ---<3-@


Temankan jiran p makan KRR, dier kepingin bangettt dong,yummy!
tak salahkan kite epy kan ati orang len ken? ingat tu!
tapi sape nak epikan ati kite,huu...
Cukupla family terlebeh-lebeh limpahkan kasih sayang diorang, tu aku dah bersyukur =) #adeakukesah? ;)

Esok umah ade masak-masak untuk kunjung mengunjung jiran-tetangga, sanak-saudara sempena nak raya sempena nak raya beberape minggu lg nti,sape yang duk kampung-kampung tahula pe maknernyer, fuhh alamat umah aku tukang pecah nanti, adeh!dah rase jadik bibik tak bergaji kat omah neh,haha...


:lalala mata bengkak!

Saturday, August 20, 2011

surat raye...ada kau

Hujan...hujan...hujan yg sangat lebat diluar,hujan rahmat mungkin,insya'allah... tapi aku still depan lappy dengan plug yg masih terpasang dengan headphone kat telinga...aisyh, takut sat lgik telinga aku terbakar #HANGUS kang,uhuk3...


Kedebom!tuing!puingggg,kedabom! kedengaran sudah percikan2 hasil kekreatifan tangan manusia~~~
Ramadhan malam ke berapa sudah??? mane ley lupe!sebab xcited nak sambut raya! *LOL*
haha, Alhamdulillah 20 hari sudah genap berpuasa...10 malam terakhir ramadhan,bagaimanakah amalan aku? hanya tuhan saja yg tahu... siapa agak-agaknya insan terpilih oleh Allah menikmati malam #LAILATULQADAR? subhanallah...


tetibe tazkirah pe neh saadah? erk? errr...


Duk kemaih-kemaih bilek neh tetibe nampak bendalah neh,what?


ceehh, nak gak amik gambo bear dier =\
KAD RAYA!!!!!  rindunyer, ni bukan yg terbaru, ni yg zaman muda-muda jiwa remaja dolu2,uhuk3, errr...tua sangat ka aku? ndok eh...teringat balek last dapat pon #SPM dolu cibuk nak ulangkaji pelajaran mase puase ngan raye,huhu...yg sepecial nyer ken bukan jek dapat kad-kad raye, dpat gak tau #SURATRAYA! ada kau?haha..tapi aku #terharu =( , mendalam ayat-ayat dier... sesungguhye aku berasa insan yg sangat2 istimewa menjadi kawan dier =)


panjang ken? ley wat rumusan dalam exam SPM! huih,heeh ;)
#terimbau kenangan silam-silau,huh ... bahagianya,hihihik...besarnya nikmat menjadi seorang 'KAWAN' dan 'SAHABAT' =)


Akhir bicara pagi neh....Assalamualaikum =)




"hari yg ku nanti telh menjelang kini, kngan indah yg dulu pasti menjelma lg, terpancar lah cahaya....."
 

Friday, August 19, 2011

lembap la....

Lembap! mara tak agak-agak kalo org kata ko #lembap? aisyhhh..wat pe nak mara, memang nak kene #terajang ader ler,uhuks3...

LEMBAP?bukan lembap ape pon...lembap 'MAKAN' jer...ha?makan???apekejadahnyer
aku nak tanya diri aku sendiri asal eh, aku lembap sangat makan? bukan pe aku taknak la orang kata aku ni control ayu la, cover-cover magazine la, nak shy-shy cat konon... eisyhhh, aku xde mase la nak cover2,control2 nie...mmg dh dari alam rahim lagi dh termaktub aku ni memang makan lembap...alahai *so pe masalhnyer adda?*

Isyhh memang masalah bg aku,huhu...kalo dah kawan pon #tegur "alamat la kalo makan beradab suami ang dh abez makan berborak jumpe tetamu ang masih kt meja makan, uisyhh..." #apepontakboleh... masalah tu! ne ley my hubby tinggalkan aku sorang-sorang nty! *ngeng!*

errr...asal aku makan #lembap?
  • bukan sebab aku #sopansantun erk...bukan!
  • jari aku kecik kut,tu amik nasi seciput-seciput
  • mulut aku kecik ke?rase aku dh bukak besar-besar
  • dah makanan tu belom lagi nak telan-telan nak wat cmne?kunyah-kunyah jela dulu
  • aku suke menghayati makanan kot, x jugak, #buangmase jek
  • banyak #sembang kot mase makan??secara zahirnya aku mmg banyak mulut, tp kalo dh makan sorang2 pon lembap, x kan aku bersembang ngan pinggan tu!
  • nak kata keturunan?xde pulok...sorang-sorang family aku telek, xde pulok
  • maybe gak aku kunyah sambil berangan~~~ *sengih sensorg*
  • dan...................aku pon x tahu la nape, #apepontakboleh  =.="
Terlintas aku nak bebel-bebel pasal ni sebab tadik r, mase berbuke tengah syok-syok makan angkat pale dah xde sape kat meja makan tu!sume dah abez makan aku jek terkial-kial duk payah telan-telan makanan,huhu...pikir-pikir ari-ari aku jadik orang terakhir abez berbuka, org sume dh p solat maghrib aku masih melantak! gurlp...ke aku yg byk makan??heeh...isyh mene nye...dorang jek yg #gelojoh makan, *NGENG!*

Arap-arap kalo de suami nty, boyprend aku ker, sudi ler dier menunggu ngan tekun dan sabar aku habiskan makann yer,uhuks2...kasihanila daku =(( *woot..woot*


BMI aku sekarang tahap normal~~~anda bagaimana??? UNDERWEIGHT?OVERWEIGHT? jgn obesis tau...
dengan berat turun nek 50~55kg, tinggi aku tetap 161cm...= BMI 19.7-NORMAL. sesuai latu ngn tinggi berat aku ;)



o.k la, panas la cam nak mandi segar2 kan badan =) , ckrg tengah batuk-batuk, sok kene antar my ma p bank pulok =) yeahhh,shopping!heeh *woot...woot* 

Nota kaki
Apa maksud akhir ayatnye 'doh' 'doe' bile ade orang bercakap ngan kite? ke singkatan bagi perkataan "bodoh?" maybe! aku bodoh ker? ye kot ;\ .....dh org cakap cegitu ken...terima je lah  "ko wat pe tu doe?" "xde ape la doh..." ...urmmm

Wednesday, August 17, 2011

"...berdua bersatu...

"Berdua Bersatu"...agak best gak la, nice...bole membuat kepala terangguk-angguk,badan bergoyang-goyang ala-ala memberi perhatian semasa lecturer bg lecture kat depan ken pastinye...hohoho *meng0ng tahi ayam* 

Itu kalo aku la...Jiwang seyh mood aku malam neh,fulamak.....teringin-teringin bercinta!!!hahahaha *LOL!* meng0ng-mengong biase la baru balek shopping raya sampai tulang cam kne paku balek...gini ler jadiknyer, melayan perasaan je yg lebeh, x pikir 'THESIS' camner..huhuhu...uwawaaaa... =((


Tapi cam syok giler lagu neh * x #giler mane la tapi *... K-POP malaysia tu under KRU STUDIO...huhuhu, layan...kene la sangat entry aku sebelum ni p0n berkaitan ngan cinta ken..ken..wink2~~~ w00t...woot...

".......Kenapa cinta kita selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus kita berdua bersatu
..."

Cewwahhh!!! *NGENG!* cam na nak bersatu???berdua pon tak lagi adda oiii, ha!berangan lagi tengah-tengah malam! waaa...*GATAI* #ulat bulu betui ni jang haaa... =))


".......Jika denganmu salah ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
..."

"...Jika denganmu kabur ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut ku sanggup kerna ku mampu
Kita berdua bersatu
..."

Tapi agak-agak ler...x der ler sampai sanggup tercalar-balar ni, hanyut-banyut nie...cam xde iman jek, cam sorang jek sang arjuna kat dunia allah nie,huhuhu... #sempat lagi aku *tazkirah!* insya'allah ler berpada-pada la dalam perhubungan tu nanti ye adda... HA!HA!HA!...lalalala
Mood: tungangterbalikserabutserabaibagaikambingtakotkenehujanotakmengongmenungkaharusmasalahdiduniaAllahinie,huhuhu...




Tekak gatai...nak batuk, dh rase kahak-kahak kt kerongkong neh, sore dh serak2 basah, urat leher dah bergetar-getar...hoho, salam, assalamualaikum (,")(",)

Monday, August 15, 2011

tadarus cinta 'special'

haa...asssalamualaikum ,
Tadarus cinta? opss..aku juz copy ayat by Hafiz Hamidun - HH - okie... bulan ramadhan sebab tu perkataan sedap ckit "tadarus" walaupon sebenar2nya hendak berbicara tentang cinta ;) pandainyer dier...
Last night, duk bertweet2...tapi kat timeline banyak giler post tentang cinta dr sang arjuna ni la...
hampir 99.99999% aku percaya..i'm so...so believe wht his said, heehe... nak tau???kite share2 eh... xpon ley terus g page dier : https://twitter.com/hafizhamidun

ape ayat-ayat rahsia hati si HH nie ;)
"...Mengatakan cinta memang mudah, mengotakan cinta itu yang payah..."
"...Tafsiran cinta tak semestinya benar, tetapi, mencari kebenaran dalam bercinta adalah kepastian..."
"...Meniti titian cinta tiada jaminan akan ke hujungnya. Tetapi dihujung titian percinta ada ruang terjaminnya kebahagiaan..."
"...Cinta itu tidak boleh ditewaskan. Ia cuma boleh dilawan dengan perasaan. Kalah bercinta itu pasti. Menang bercinta itu janji yang harus dilunaskan..."
"...Cinta yang sengsara adalah cinta yang tersangkar, cinta yang bahagia adalah cinta yang terpagar..." Dengan taqwa of course
"...Apabila cinta menjadi barah, sebuah jasad menjadi parah. Apabila cinta menjadi penawar, sebuah impian menjadi mekar..."
"...Melentur cinta biarlah dari fitrahnya..."
"...Cinta tak perlukan perkenalan. Ia cuma perlukan persetujuan..."
"...Ramai masih mencari cinta, andai terjumpa sisa cinta, jaga lah ia jangan di sia..."
"...Mengapa mahu cinta yang sempurna? Sedangkan cinta adalah perasaan yang perlu disambut. Bukan terbina sendiri..."
"...Memiliki cinta adalah kebahagiaan. Memiliki kebahagiaan adalah dengan ingatan..."
"...Nafsu bukanlah gandingan cinta. Cinta bergandingan dengan setia..."
"...Biar seribu kali disakiti cinta sekalipun, kali yang seterusnya menerima cinta pasti sakit itu akan terubat sendiri..."
"...Manusia tertarik dengan perkataan cinta. Menulisnya juga buat ramai tersenyum, apatah lagi memilikinya..."
"...Sebuah musim cinta sebenarnya adalah kemarau panjang dan tengkujuh yang hebat. Bunga mungkin subur mungkin juga terkubur..."
"...Seumpama tenggelam di lautan cinta, lepaskanlah ia sekiranya itu yang terbaik..."
"...Never underestimate the power of love. It might crash your chained heart!..."
"...When love is so hard to describe, allah gives us a heart to answer..."
"...Kau mengharap cinta, kau juga perlu memberi cinta..."
AMACAM? so seweeet n mendalam ape? ken...heeeh, sukarnye mencari cinta? =.=" hehehe, cam teringin bercinta pulak *NGENG,LOL!!!* 
moga allah mempermudahkan segalanya...AMIN! insya'allah jika dipertemukan, ANDAI TERJUMPA SISA CINTA, JAGALAH IA JANGAN DISIA, *copy ayt atas,heeh* insya'allah =))





salam ramadhan ke-15 ;) Alhamdulillah...ya tuhan,, u still allowed me 'breathe' in dis world =)