Wednesday, September 21, 2011

Masalah Dunia

Hanya sebuah cerita pendek yg tiada permulaan dan x de klimaks dan pengakhiran pon,haha…ketika org busy membuat thesis, aku busy pulok nak update blog, hanya nak lepaskan gian sekejap nih nak menaip, asyik menaip thesis je, korg x tension ape, aku koq cam biul pale…org dok cita aku x per, dah siap tinggai nak biding jek,over bnor?mmg nak kne keletuk pale buku lali neh!haha…hanya allah je tau ape yg aku buat,huhuuhu

Masalah dunia, x penah ade yg surut, masalah tiada penghujungnya disebalik kepintaran seseorang itu dalam menyelesaikannya sebaik mungkin, mencabar juga tanggungjawab baru yg aku pikul, walaupon masalah tu remeh je…x ley, aku cepat gelabah,aku masalah sebesar zarah pon saje je besar-besarkan sebesar lautan yg xde penghujung riwayatnye!!!haha…kalo biul sangat dah pale, aku senyap je, aku dah x mampu buat pape

Aku x paham dengan manusia yg terlampau suka menyembunyikan dirinya disebalik batu itam yg berkeliaran semut itam…terlampau privacy,aku selagi org share ngan aku, aku jalan jek siap tepuk tampar sekali, tapi kalo orang yg terlampau nak menyembunyikan sesuatu…tetapi dalam masa yg sama wat orang tertanya-tanya, baran gak aku…masalah dunia betul! It’s ok that his/her problems/matters…selagi x mengganggu atau kucar-kacirkan dunia Sdn. Bhd aku ni…. Tapi ingat!selagi kau terlampau suke menyembunyikan ape-ape kejadah hal la x kisah la, tapi jangan terlalu menyibuk ngan dunia org sangat la….KAU,KAU,KAU…AKU,AKU,AKU! But sharing is caring =) sweetz jek ken…heeh

Aku dah dapat 2 assignment dalam 2 minggu semester baru..and the next, next and next…oh no! dengan masalah kat rumah ni x de air,  masalah ape pulak tangki rumah sewa aku neh, saje jek nak jadikan aku kambing gurun kan! Huhuhu…harap settle around dis week….student life mengajar aku hidup berdikari, matang, berjimat semestinya, dan mengajar aku bersuara daripada seorang hamba allah yg sangat pendiam menjadi seorang yg kuat membebel dalam diam,uhuk3…

Pukul 12 suda…my rumate sebelah bantal ni dh lame tido, so, aku DENGAN hidup aku LAPTOP dan MUSIC… my lappy tengah berkumandang lagu “KU PINANG KAU DENGAN BISMILLAH”

"TUHAN BERIKANKU CINTA,UNTUKKU PERSEMBAHKAN HANYALAH PADAMU, DIA ANUGERAHKAN KU KASIH, HANYA UNTUK BERKASIH BERBAGI DENGANMU, ATAS RESTU ALLAH, KU NGIN MILIKIMU, KU BERHARAP KAU MENJADI YANG TERAKHIR UNTUKKU, RESTU ALLAH KU MENCINTAI DIRIMU, KU PINANG KAU DENGAN BISMILLAH…………….." assalamualaikum

Wednesday, September 14, 2011

#papepontakboleh!

woot...woot,salam

first week yg mendebarkan,
aku diperlukan memikulkan tanggungjawab baru dis semester *skema*,
wooo, mmg minggu yg dub dab dub dab upenyer,
aku ingat ley idup cam lalang seperti biase, #hampeh la...
aku terkenal dengan sikap #cool kononnyer,
terkeluar suda perangai tersorok,
tetibe sikap jadik #gelabah #serabai bagai kantoi suda,
tetibe aku jadik seorang yg suka termenung,
dr balek kelas sampai sekarang,
samar-samar lg perasaan tu,

ohhhMjeyyy! i dunno, how i want to say,huhu...
ya Allah bole ka?....insya'Allah...
pikir-pikir balek, fikiran aku terlalu #cetek!!!
sume nak senang, terlalu pikir akan kekurangan diri,
kalo x mencuba, x mungkin akan ada yg terbek untuk kita d'mase hadapan,
Alhamdulillah,aku akan cuba yg terbaik...huhuhu

aku kecoh bagai nak rak, 
orang len siap buat list lagik ade menjawat jawatn ape, relax jek...
siap tersenyum bangga lagi...haha
ko pehal adda? nak kene #pelempanglelaju! haha... O.o

urmmmm...saje je nak wat #kecoh tsunami kat sini,
cam ter'sunyi pulok belog aku neh

ape yg bez rini?
first time makan Tutti Frutti! #JAKON r...! hahaha, ermmm lebeh bek aku makan KFC kenyang terlebeh 'ckit',hoho... ley wat bli barang-barang dapo pon puas, setahun skli dua ckup r makan...
dah ler nek tangga #Everest kat fakulti, saje jek nak wat aku jadik aku lagi kuruih! *perasan badan cicak kobeng* sedar la ckit! badan ko terlebeh lemak tu la kne panjat tangga #jejantas  la pulak! alahaiii, capek den...huhuhu

dis friday ade makan-makan ckit tuk kawan-kawan coursemate...kalo xder yg datang kene la aku sorang-sorang habiskan sume makanan, #GENDUT!

#ngantuk suda,,,i'm juz thinking about #thesis rite now!!!!! why?why?why? 
tanya sama hati suda, hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih... #papepontakboleh! daaa...

Saturday, September 10, 2011

S A Y A,

Saya dengar, Saya lupa!
Saya lihat, Saya ingat!
Saya buat, Saya faham!


Camtulah aku nak selesaikan segala #Masalah yg menimpa terutama pelajaran aku, 
Dalam aku mendengar, aku perlu #tumpuan
Dalam aku melihat aku perlu #tafsiran
Dalam aku membuat aku perlu #bimbingan
Perlakuan aku!, Ibadah aku!, Pelajaran aku! aku mudah terleka...

Friday, September 9, 2011

0ooo,hari raya!,0ooo,hari raya!lalala

Salam petang jumaat, nyaman dengan deruan angin sempoi dengan titisan hujan yg menyembah kaki bumi, Alhamdulillah #mood yg kelihatan agak tenang walaupun dalaman agak serabut dgn #thesis


Sumenyer cite pasai raya na...aku pon cibuk nak #nyibuk kecek pasai raya
x da papa nak cite pon =( :-


1. Raya pertama hingga empat x gerak memana, setia teman nenek kat umah sambil tungkat dagu menunggu tetamu datang je, #busy woo!


main bunga api jeler kalo xde tetamu, my sista n her son~~~


2. Kali neh xde b'gambar-gambar,kamera dh x dak...pinjam #ipad abang pon x sempat pon nak gambo2, snang cite #busy! heeh...yg sempat ni je la....


sume nak bajet #bendel konon!!! shumel x kami,lalala
gelak sakan, sebab x tau nak wat gaya ape...
tiga teman sepermainan~~~
selalu berempat,kali ni bertiga, lg sorg ekot suaminyer~~~
3. Bestnyer dapat wit raye,dahler jadik pompuan #bongsu,so...so...so... woot...woot...banyak ler gak dpt tahun ni, makin tua makin banyak plak dapat, x mo keje cepat2 la macam neh!!!
insan yg wajib bg wit rayer,heeh...time kaseh ma


4. Tahun paling sedikit p jalan-jalan carik 'wit raya' haha..xde la, x p pon umah sedare mare,2,3 umah je...x pe la,dorg dh dtg umah sempat gak said #maafzahirbatin...umah kawan pon sorg,duaorg je sempat pegi..hohoho


g open house umah #shakira
5. #Bajuraya  sehelai pon x siap...! sedih nyer, babtu tergerak ati nak p angkut sehelai jubah kat kedai ,yg len pakai je la baju yg penah ber'kuliah' cume x penah  ber'raya' jala pon jadik la yee,huhu


Ni gambar curik2 yg sempat diamek...


#kabur~~~ x pe la, romantik ckit,huhu...mak ngan kakak

ni la suami ku!!,hahaha..amende,abg atas aku...

same x muke kami???bersama si perasan macho dan si idung kembong!haha

Itu jela cerita raya yg x de specialnye pon...yg penting kite #ENJOY!


Jika diizinkan-Nya, aku sentiasa berdoa...semuge #kesempurnaan yg lebeh baik akan berlaku dan #berkekalan,amin



Isnin dah start kuliah, x perlu kata apa-apa,#SENYUM O.o


Wednesday, September 7, 2011

sekilas bicara

bile time neh lagu 'percintaa ini' by #ezadLazim tengah menerawang halwa telinga ditahap maxima punya volume! #tragis punya lagu, layan macam aku neh baru putus cintan plak mengalahkan org yg bercintun tu,huhu...


tika ini baru aku terperasan hidup aku dikelilingi oleh insan-insan yg mempunyai pelbagai #jenama cinta eh?urmmm...owh,terdiam sebentar bagi merenung nasib diri...


selama neh insan disekeliling aku duk suka bercerita pelbagai warna-warni idup dengan pasangan-pasangan mereka kat aku yg bole dikatakan pendengar yg setia la jugak, Dr.Cinta???mungkinkah? iya maybe tidak... tengok gaya ade #bakat ka? ada mereka pikeq tentang aku??haha...tengah syok-syok cita nak pikeq tentang mu wat pa kan...potong Q btuii la mu ni adda,heeh


macam-macam #perisa dorang dok cita kat aku, sebut ja perisa apa, pahit, maneh, masin, tawar...suma ada, terpikeq aku duk cibuk dengaq cite org, nasihat itu ini cam ala2 #uztazah norbaiyah pon ley kalah kot, aku camne?haha...tettt...allah telah merancang segala2nya yg terbek, aku #redha =) *ewah2*


woot...woot... tersenyum aku sendiri! matang ka mereka? matang ka? ada yg setia dengan cinta, ada yg hanya #booolayan aja, ade yg #pooodahh! ngan cinta mereka, haihhh...kekadang aku sendiri yg mengeluh meratap! walla weyh! x ley bla #MERATAP! kesah-kesah diorang...*raise brow* senyum,x perlu kata apa-apa,lalalalala


hanya satu, doakan mereka-mereka-mereka aje la...apa yg terbek buley pkeq dek akai yg telah Allah anugerahkan untuk kita...Sesuatu Kematangan ley Bercambah Merentasi Arus Pengalaman...*perghhh* hahaha


kaseh mereka kaseh aku jua, kaseh mu kaseh ku jua...uwawawa,berkaseh-kaseh pulak... kawan bek aku a.k.a BFF aku merancang mau #bertunang suda,alhamdulillah =( ,pastu kawen... lagi la bertambah-tambah masam muka aku =((


pasneh xde kawan nak ajaq lepak suda, aku bukan ramai kawan... dahler #bf pon x der, "bie! sape nak ajaq kite lepak ag pasneh??" wiehuuu...


tetibe aku rase kehilangan~~~


#mood betapa sayu nye saat #temanrapat bercerita akan jadik milik insan yg bakal bergelar #suami ken..ken... "i wish all your dreams come true, in this life god bless you... =) "    



5 days from now!!!ready?not yet! =(

Friday, September 2, 2011