Tuesday, January 31, 2012

tenang sedetik...

Awal pepagi buta ni aka lewat malam ne...
Masih x tidoq siapkan assignment nk antaq esok p fakulti jap...
Aku tgh melayan perasaan sensorang
Lagu tertentu je aku pilih kt music library aku malam neh...

Calon-calon terpilih malam ni.....

Jiwang siut aku,hahah...

jiwa kne tenang! seperti tenangnya lagu2 yg aku pilih, tenang ke? aduyaiii... 
ideas pleaseeeee,,,, mai-mai sayang meresap dalam akai minda mama neh...!huhu... (",)
mama nak grade dis year gak! x mo tunda2 otey... akai dh x betui dh, melalut kelaut...
JOM LAYAN! lagu2 jiwang tp x ler tangkap leleh, kang x pasai2 ade peta dunia kat bantal mucuk aku neh,hoho...

"Bagaimanakah lagi untuk aku buktikan selamilah pada kejujuranku, jadikanku ...... dihatimu....." Lalalalalaa,heeh....

woot...woot...Salam... =.='

Monday, January 30, 2012

perasaan yang terukir...


Serasa sempitnya haluan itu...
sunyi... sepi... suram... sedih... sebak... terserahlah pada perasaan itu sendiri
bingung...merintih...menangis...mengharap?
sentiasa cuba menjejak bayang-bayang sendiri dalam kegelapan,
tercari-cari,terketar-ketar dalam kesamaran itu...
sukar! keliru! bingung? payah bukan?
tercari-cari tanpa arah tujuan, bersimpang siur haluan di setiap persimpangan
pilihan yang menentukan haluan itu 
pasti...yakin...usaha, usah gentar lalui lorong itu,
bersaksikan segalanya dengan teguhnya iltizam itu,
kembalilah beratapkan lembahyung kasih suci dari Illahi, mak, abah dan keluargaku...

Saturday, January 28, 2012

Menanti Sebuah Cerita...



Ketika surya menampakkan cahayanya, ku gapai hari terangku,
Menanti sebuah cerita, yang pasti akan terjadi didiriku
Kiniku mulai mengerti artinya cinta, walau senda  tawa,
Namun hatiku mulai merasa, bila dekat lelaki aku pun malu
Akulah kembang perawan, ingin mulai merasa,
Perasaan yang pasti milik semua insan
Aku mulai jatuh cinta, papa biarlah aku menikmati semua anugerah di hidupku...

**********

Cak Ahh! (,")
dewasaka aku dalam mengenal hidup didunia ni?
dari hari ke hari aku mulai belajar erti ke'manis'an dan ke'pahit'an hidup
tidak jemu dalam mengharapkan yg terbaik selama seusia aku
walaupun hidup tidak sehebat, sekaya, sesenang orang yang sentiasa mengharapkan ke'senang'an
tp aku 'senang' sekali dgn idup aku, tidak perlula aku hendak m'banding2kan aku dgn org lain
aku sendiri ade bahagia aku, aku sendiri ade kesenangan aku sendiri, 
aku sendiri ade ketenangan aku sendiri tanpa perlu diciptakan oleh orang lain
dari rahim mak aku melihat dunia, 
dunia yang mengajar aku erti kematangan dari setiap saat ke saat,
dari setiap titipan doa mengajar aku erti kehidupan
dari didikan emak, abah, abang dan kakak aku bertatih, merangkak dan berjalan
aku menganalisis dr setiap corak ke corak, dr setiap sudut ke sudut
ukiran apakah sepatutnya perlu aku lakarkan?
dr setiap hembusan yg dihembus bersyukurkah aku menikmati anugerah terindah dihidupku?

-adda_JariMencoretTikaHatiBerbicara-

Tuesday, January 3, 2012

FINAL EXAM

GOOD LUCK!

TERGELIAT PALE AKU BILE BERMAIN DENGAN ANGKA SAMPAI TERSIMPUL-SIMPUL BERSELIRAT,
TETAPI TERGELINCIR PLAK PALE AKU BILE BERMAIN DENGAN HURUF SAMPAI HAMPIR TERSELIUH TIDAK KENAL MANE A MANE Z MANE B...HUHU
KRITIKAL ... KRITIKAL ...
JOM NYANYI!


TITIAN KEJAYAAN-RAST

Mengejar kejayaan,
Mengharung rintangan, 
Dengan iringan doa restu,
Ayah serta ibu, ku menjejak ilmu,


Sedetik yang berlalu,
Impianku satu,
Gemilang diri, peribadi,
Dengan ikrar janji, kata ditepati,


Kejayaan diimpikan,
Usaha kita perlukan,
Kejayaan hasrat kita,


Kecemerlangan satu wawasan,
Yakini diri tempuh cabaran,
Bersama kita buktikan,


Zaman berzaman teguh harapan,
Semurni impi kita pastikan,
Berjaya hingga akhirnya....


LALALALA... =)

Monday, January 2, 2012

sejenak awalan 2012

Sunyi sejenak blog aku,mmg dh x bape aktif sebab tak bersebab yg tak berapa perlu bersebab la,errrr... ;) busy lorh...sat g dah start Final Exam pulak, yeahhhh!!! aku tgh dalam kematangan sebagai seorg student,yeyehh! matang ke?

haa, ni schedule aku utk 3 minggu lagi...starting dis week =)
07/1/2012 - Paper Project Management
09/1/2012 - Paper Statutory Valuation
16/1/2012 - Paper Estate Agency
18/1/2012 - Paper Professional Practice
20/1/2012 - Paper Building Maintenance 1

xde maknenyer idup nak bahagia selepas exam habis, projek tahun akhir aku nak campak mane kalo aku terlebeh2 bahagia?hohoho... selagi 'hari keramat' tu tak lepas, ko x yah nak bermimpi-mimpi sampai ke bulan la adda, fulfill ur obligation as a EM Student dlu! ececeeh...gempak siut ayat aku!hahaha setakat tahu berucap tanpa usaha toksah berangan kejyaan ade dlm genggaman, tp aku hya mampu buat yg terbek, x janji tp insya'allah...

SELAMAT TAHUN BARU 2012
wit ma frend celebrate new year, #muke ketat! =)
2012 tibe suda,
walla...walla weyh...umur aku bakal menginjak 23 tahun...meh aku besaqkan ckit... 23 years old! gurlp...uwaaaaa,!! (air mata mencurah2!huhu) aku dh berumur suda... mmg sesuai la gelaran makcik kt umah ni,cm tetahu jek...

ari tu sambut #newyear kt sebelh umah aku jek, I-CITY shah alm...share video jap eh...

video

Calon-calon penting tahun ni,!
  • Rahsia ati sape yang tahu, kekeke ;)
  • SABAH bah, i'm coming soon...muge dgn izin Allah dipermudahkan
  • My #result!, aku nk gak result yg ok,w/pun aku bukan se genius matematik tahap Ady putra tu...se genius housemate aku, clasmate aku ke tp aku nk gak yg se genius tahap Tun Mahathir,x byk pon..hahahahah perasan! sila la #ukurbaju dibadan sendri,pleasela! ( tibe2 #tersedak! sape ngumpat aku ni?heeh ;) )
  • dis year insya'allah hbis study, last semester dh, nk keje rase gaji pertama =)
Dan..dan?dan lagi....x ley banyak2, kite manusia hanya mampu merancang,kalo x menjadi hati #kuciwa lebeh...#DOA je pembimbing diri, dekat padaNya...insya'allah yg mustahil itu jadi x mustahil... yang tak mungkin jadi mungkin dan yang tak pasti jadi pasti... 


Kekiri Ku Bunti, KeHutan Ku hilang,Ke timur Kukosong, Aku terus Bosan dan Tertekan, Seperti  Waktu yg terus meninggalkan aku......(,")(",)