Monday, December 31, 2012

Welcome 2013!

Assalamualaikum

Dear Diary,
Thank You Allah
Im still here
I woke up, alive, and breathe...
Alhamdulillah :) 

Dear diary,
hukhukhuk... 
Today, e last day of 2012
*sambil lambai2 tangan
End of the year

Apekehel la berat sungguh hati ni nk tinggalkn tahun ni 
Banyak benor hari peristiwa kot, kot nyerla tp mmg yerlah
Rahsia hati takdak sapa tau ye ngak...

Ok tetibe lagu raya berdendang ditelinga aku
hehe daaa, 
lapor teringin makan maggie
berdekad x makan katakn
Bismillah...
Esok aku sambung ceritera cinta

Salam tahun baru 2013
Segala yang buruk jadikan pengajaran
Segala yang baik sama2 kite jadikan pedoman 
 -JariMencoreTikaHatiBerbicara

Saturday, December 8, 2012

Konvokesyen77

Assalamualaikum...
Hi December! 
Tiada lain yg lain akan aku coret selain tentang? 
ConvoDay! taranggg :)) 
Date: 27th Nov 2012 

Alhamdulillah, syukran dapat jua aku genggam segulung Ijazah
Mak Abah Kakak Abang Ipar dak tecik bucuk piyash n c gadis gedix marsya, terima kasih daun keladi sudi datang teman mak ucu huhu #terharu naik perahu laaa... cme my bf je x dpt datang, tp persoalannya kt sni ada ka? bhahahaha #perasan lah kau sensorg adda!! no laa haihhh!

atuk mood n nenek liah :)
ohh my jantung ati paru limpa n nyawa ku
she is my beluved sister...tq pakai kn hood...hood
c gadis gedix, ma niece Marsya
TAHNIAH NOOR SAADAH =)
Gambar tiada lorh, yela mana la ceq ado kamera meh... nk order photographer cam aku plak pelajar terbaik UiTM Shah Alam plak kn errrr memey x laaa... so layan diri jela masuk kamera org senyum...senyum dan senyum sndiri...nmpak flash je trus masuk tumpang sekaki laa bhahahaha perangai cm haremmm #Ngeng! 

Ni jela sebahagian gambo-gambo teman bersama rakan-rakan, ha ni pon curik dr kamera depa na heeh :p 




Doakan kami menuju kejayaan dunia dan akhirat yop!
Tahniahhh korang
Haaa ni insan sepecel sebab yg free hair ni ha, pelajar terbaik course kami, nk tumpang glamour gak #bangga jap amik gmbo ngn dak genius #JulieJunius heeh :)

jumpa next year di Shah Alam baa
haa, ma x-housemate mak buyung...ala tomey2, baby genius ni kaco umi je time final exam ritu :p

Haaa, ok last but not last... ngat ade pre-wedding je ke, pre-convocation pon de arr hoho.. enjoy... i will miss uolls! :') 

Sahabat biarlah berkekalan,terputusnya sahabat terpadam jua warna warni hidup aku...





L.O.V.E
hiii gugurlz
senyum sokmo adda n bie!


Cak Ahhh :) 
Haa aku rase cam da puas curik gambo2 ni, rse bersalah menebal ni heeh  #Ampun :p

Salam memori dari kami pelajar Bachelor of Estate Management, UiTM Shah Alam July2010-July2012...Tahniah depa na,jaga diri leklok, doa adda semuga kalian berjaya dgn kerjaya, rumahtangga, family masing-masing...ade mase kite set time utk bukak meja haa hukhuk =')

Sebenarnya Mata aku da nek silau nengok gambo2 ni...bhaha undur diri dulu take care
Assalamualaikum -Jarimencoretikahatibicara


Alhamdulillah, 
aku percaya rezeki-Nya maha luas diatas muka bumi ini, 
semuga dipermudahkan segalanya... 

Wednesday, November 14, 2012

Allah Selamatkn saye....

Nanananananananana, Allah selamatkan Noor Saadah, Allah selamatkan sayeeee..... terime kaseh!

Alhamdulillah,
23 tahun sudah aku rupanya
Bukan lg angka yang bole dibuat main2 mehh 
Today, aku x kerje cuti duduk rumah je sambil buat manuskrip
So nikmati la hari ni dengan penuh ketenangan
Semge rezeki itu ade untuk aku 
Salam Awal Muharam 1434h :)

Happy Birthday to me :)

Gelak aku sorang2 nengok video ni, xde sape lg nk berkongsi...masing2 da ade kerjaya sendiri... :') aku doakan depa dr jauh ja laa... -JariMencoreTikaHatiBerbicara

Tuesday, November 13, 2012

Selamat Bertunang Ika Zla

Selamat bertunang Noor Saadah!
Eh mcm knal nama tu? bukan tu nama aku ke? sejak bile plakkk.....
Heeh, ter'typo la plakkk...
Selamat Bertunang IKA ZLA :) haa baru betul

11.11.12 tarikh dipilih
Tanda c Hawa diikat bakal menjadi milik c Adam
Sebagai tanda permulaan kpd alam perkahwinan
Semoga berbahagia hingga termaktubnya aku terima Nikahnya :) Amin...

Alhamdulillah, walaupun jaoh totap ku jejak segamat tu
Karang x mai muncung sedepa pulak makcik tu
Kalo da asyik msg "adda wajib dtg tau", "adda dtg x?", "adda kene dtg gak", "adda kene freekn 111112 tu tao hya utk org.." "org x kire adda kene dtg gak!" adda...adda...adda...

Kalo korang nk jawab ape? aku senang je... msg die masuk je, delete trus, bhahahahahahahaha errrrr
Heehhh, guro senda 'Hari Deepavali' ika, jgn mara naa :p sedap #NasiBerianiGam tuuu, Maseh bg bekal bawak balikk

Bole tahan majlis ni, meriah mehhh!
Anak pompuan tunggal sorang, adepekedehel...ofekos lah!
Majlis berjalan dirumah Maktok die
Bagi aku majlis die ni agak penuh beradat gak laa
Adat perak + Johor kot...
Dah! nk layan gambo ckit ni haa...

Penghuni Hati c Adam -"ABU HUZAIFAH"

CAYALAH! cool giler muke die

Bismillahirrahmanirrahim...

makcik cekeding tgh d'sarungkn cincin

:) control ayu hahaha ;p


Itu dia c Arjuna Hati... Tahniah


Hantaran penuh adat -belah pompuan

belah lelaki

pelamin tunang

Duhai c Cincin Tunang

Peacee,We are young weee

CenderaHati utk die :)

Alhamdulillah ulangtahun kelahiran jatuh pada Malam Awal Muharam :)
Salam MaalHijrah, 1 Muraham 1 hari lagi
Penutup Tahun 1433h bakal menjelma
Semuga, segalanya sentiasa berada di bawah rahmatmu Tuhan
Buka Lembaran baru dengan Azam Baru...
-JariMencoreTikaHatiBerbicara

Thursday, November 1, 2012

Sunday, October 21, 2012

Selalu Milikmu

 
OST Dalam Hati Ada Taman
 
Ku mencintaimu sepenuh hatiku
Memilikimu anugerah untukku
Meskipun ku tau
Tak pernah kau menjadi milikku

Mencintaimu sepenuh jiwaku
Memiliku bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu

Ku mencintaimu sepenuh hatiku
Memiliku bahagia untukku
Namun kau tak tahu
Hatiku hanyalah untukmu
 
Akankah kita akan bersatu
Jalani cinta ini

Meskipun kita berbeda
Namun ku ingin kau mengerti bahwa
Sebenarnya ku tak pernah mampu
Jauh darimu 
-Randy Pangalila & Marsha Londoh 
 
Dalam hati ade taman ke? haha
Setahu aku Dalam Hati ade darah je ngeee
Dalam Hati ade gak denyutan jeng jeng jeng...
hello..hello! bernafas lg x? hehe
Selalu milikmu ke?
Belum lg, selagi belum 'aku terima nikahnya!'
Haa aku milik mak ngan abah lg haha
Sudah! petang duk merepek miang keladi apekehal
Aduyaii Mas Randy ku jatuh ati padamu dong!
ok tu je...bye!
yg penting Allah itu yg utama :)
-JariMencoreTikaHatiBerbicara-

Friday, October 12, 2012

Dilema Hati

Dear Diary,  
Hanya pada tuhan ku pohon jawapan
Daku jua dalam duka
Andai turutkan hati 
Terima detak rasa -DelimaHatiku
Laalalalala...sedap lagu ni ;p 

1.35am aku mula mencoret 
Tapi jejari aku tak jua bergerak pon
Hanya mampu termenung, senyum sinis, kedip mata
Fuhhh apekehal berat sungguh perasaan aku ni
Nak kata frust bercinta, bile masa plakkn istilah 'break' nya?! haha

Masalah jiwa karut betullah 
Betapa beratnya perasaan ini
Kalau ditimbang mau nya seberat sebutir beras x? LoL!
Aduhhh...ayat mmg cm nk kene haktuih haha
Haippp! x baik utk kesihatan, namo ludah2! haha
Tekanan babe, 
Derita perasaan yg diselubungi sendu di sanubari
Bagai dicarik-carik dihempas retak sejuta *genggamkedua2tangan*
Wowowooo...haha yiewww!

"Crying in your Sujud, feeling like nothing else exists between you and Allah..." =)
Akan tiba jua saat itu...
'Sesuatu dgn niat yg baik' 
Pasti! fuhhh sedap kan hati je neh... ;p
Pasti akan tiba 
Cuma cepat atau lambat x pasti
Beruban aku menanam anggur neh!haihh 
Bak kata si kawan aku...woot..woot

Keep Praying...Be strong!
Okie, Yuhuuu Nak keje!!!!! sebab nk kumpul wit utk kawen!haha
No lah! nk bg merasa mak abah rse rezeki tulang empat kerat aku plak :(
xde arah melintang 'continue study, How?' #Master...?? 
Salam Istikharah =) -JariMencoreTikaHatiBerbicara 


Wednesday, September 5, 2012

N A L U R I

September,
Adakah rezeki aku tiba disini
Bermulakah lembaran baru aku disini
Persoalan yg sentiasa seakan berbisik halus di telinga aku
Bukan aku menidakkan takdir Allah itu
Tetapi secuil pengharapan itu sentiasa ada setiap detik
Insya'Allah... Nikmatmu Datang Tiada Jemu
Jika tidak kali ini, mungkin kemudian yang tidak aku ketahui
seperti mak aku membebel,hihihi #sempat lagi tu!
"Usaha,Sabar,Doa,Tawakal..." yes bos!

"Jika rezeki dari Allah terlambat,
Maka berISTIGHFARlah kepada Allah,
Dan mohonlah semoga Allah melapangkan rezeki-Nya bagi anda.
Kunci syurga adalah SABAR, kunci kemuliaan adalah RENDAH HATI. dan kunci kebaikan (kehormatan) adalah TAQWA." (Ali Abi Talib karamallahu wajhah)

Janji Allah itu pasti, Sabar itu indah,
Keep calm and remember....Allah :)
-JariMencoreTikaHatiBerbicara

Tuesday, July 24, 2012

Kaseh Ramadhan

Alhamdulillah, sudah masuk hari keempat bulan ramadhan baru aku nk menyempat eh ucap Selamat Datang bulan Ramadhan, kalo bendalah lain laju jew c aku ni nk di update nye ye,huhuhuHamba insan yg kerdil,  
Ahlan Wasahlan ya Ramadhan,Penghulu segala bulan keberkatan, 
Bulan dimana aku perlu banyak bersabar dimana ganjarannya syurga kelak  
Bulan penuh keampunan, Insya'Allah doalah dikau sebelum berbuka puasa adalah doa paling makbul bg org berpuasa, 
Setahun sekali ia tiba penuh dgn isi tersiratnya, mampu kah kita punggah keberkatannya, pengajarannya?? bulan penuh dengan didikan dan amalan2 yg mampu mendekatkn diri aku kepada Allah :) 
Alhamdulillah bertemu kembali lg pd tahun 1433h, 
Tahun depan belum tentu aku msih bertebaran atas bumi Allah ni atau ketika itu sedang bebas dr siksa kubur di bulan Ramadhan, Allahu A'lam... 
Aku belum tentu m'jadi yg terbaik, sentiase juge lah selalu mak aku membebel itu ini,ngeee... msih lg perlukn bimbingan...yg terbaik itu belum tentu aku boleh gapai...huhu harap yg pincang itu dimaafkan, yg molek itu diperindahkan Amin... 
-JariMencoreTikaHatiBerbicara 



Sunday, July 15, 2012

Sang Rasa...

Izinkan aku bicara apa adanya
Bahwa cinta pasti kalah oleh rasa di dada
Yang terpenting dari semua yang ada hanyalah Rasa

Bila rasa itu ada pasti akan abadi
Sampai hati rasa itu ikut
Rasa di hati bisa dusta dan di dustai
Percayalah kepada sang rasa -Adeff_Sang Rasa #DejavuDiKinabalu

Janji Allah itu pasti
Percayalah Takdir Allah itu adalah yang terbaik
Aturan Allah itu tersirat
Rasa itu juga Allah yang ciptakan
Sesungguhnya nikmat Allah itu sgt indah
Syukur itu Kurniaan Allah paling suci...
"Ya Allah, semestinya nikmat yg kuterima atau diterima oleh seseorg diantara makhluk-Mu hari ini adalah dari-Mu" 
-JariMencoreTikaHatiBerbicara

Saturday, June 30, 2012

SELAMAT HARI LAHIR UTK KAMU

Telah tiba saat waktu kau tinggalkn kami kerana takdir telah menetapkan
Kita akan terpisah!!!uwaaaaaa =(
Diploma da habis…degree juga cemburu ngan persahabatan kita =)
Sedih rasanya hati ini bila mengenangkan…

Tulus ikhlasku,
Senyum tawamu juga katamu menghiburkn atiku
Tuhan lebih mengetahui, mana yg terbaik utk kita
Sahabatku akan ku teruskan persahabatan ini jika kau sendiri masih sudi, ahak2 ;)

Aku bukan la kawan yg romantik yang nk berkata2 x pon nk buat surprise sepertimana org lain ;)
Aku x retiiii!!! Heeh… tapi tulus ikhlas dalam sujud doaku...

“ Kita sahabat kawan seiman, satu jalan dlm kenangan, tak pernah terlepas dari ingatan, kerna Allah jadi tujuan…wish u luck, n sentiasa dibawah perlindungan daripaNya =) ” 

Melalut kelaut aku, ape sebenarnya tujuan berkata bagai menyimpan maksud tersirat…kepada siapa? Dan kenapa? Apakah ini? Heeh…. Ambil sedikit mase mengisi blog ini lari dari #TENSION!!! Membacaaaaa….baca…dan reading ;) nak wish


HAPPY BIRTHDAY SHAFINA MOHMAD AZMI aka MA ROOMATE =)
BAGAI SEMALAM KAU BERSAMA KU,
PERSAHABATN SEJATI PASTI MEMBAWA KEPADA KERINDUAN YANG ABADI...

BIRTHDAY GEGURL! Moga dipertemukan dgn insan yang Soleh =)


JOM LAYAN GAMBAR AKU DENGAN DIE...sebab aku rase da x mampu utk menaip, takot ade setitik air mata menitik, ahaks2  hahaha ;)


WE ARE YOUNG!

X SABAQ TGU FOR NEXT GRADUATION DIS YEAR =)

JGN DIBEZAKAN ANTARA KAMI SBB KAMI SEMEMANGNYA SGT BERBEZA..haha

MY ROOMATE


OH MY! POYO CKIT,HIK HIK...PEACE NO WAR!

TOGETHER WIT SHAKIRA =) PRAY 4 US

MUKE KEGELIAN KNE GIGIT IKANNN!

EMPEX DAY...

LASTLY, MELAKA COMING! peaceee ;)
OK, dah! AMPUN SALAH SILAP SEPANJG KITA BERSAHABAT =),
Senyuman sahabat itu tdk ternilai harganya, apatah lagi jika dia tersenyum disebabkan kita... -adda_JariMencoretikaHatiBerbicara-