Friday, December 31, 2010

HitamPutihKehidupan2010

Sunyi ngn nyaman je awal pagi jumaat a.k.a malam jumaat! tahun 2010 dh nak melabuhkan tirainye. Bg kite tahun ni bole dikatekan tip-t0p gak warne-warni idup kite. Pahit-manis ranjau kehidupan sanggup kite renangi longkang depan umah! yeahhh, walaupun kite rse cam nak tersungkur, duk berdiri berlagak c0ol beb! huhu "-.-

Kenangan yg manis ckit taun ni... 

Mesti korang de impian kan taun ni?kite punye dh tercapai yehh! kite dpt abiskan Diploma tepat  pd mase ngn sifatnye! no plusss2...., no lesss2 semester okie...alhamdulillah! lagi 1, taun nie dpt continue study, family yg sruh walaupn kite rase keguguran rambut kite yg semakin membiak mengganas nmpaknye time dok study dlu,amin...dpt continue gak... patot la time ijazah neh rse kepale ringan ckit, rambut makin kurang upernyerrr....owalllaaa...ggrrrrr~~~

Ni gambr time konvo....syukur,,,alhamdulillah

sebelum konvo rasmikan jubah dlu...

rase cam jadik model x bertauliah plak ;p

yeahhh...kami akhirnye berjaye!

wit ma parents, abah memalu kerebau plak nak amik gambo..uhuks3

Kenangan terlampau pahit sampai tersembur,tersedak,tercekik 2010!

Rumah kite sewa ngn 8 lg rakan telah diiktiraf! terpilih selayaknye beb oleh perompak yg telah terlatih dan bertauliah, wa tabik sama lu beb, misi u berjaye!!!( moga allah memberi kn kamu adiah sebaik2nyer didunia dan akhirat,amin...) urmmm...air mate kite meleleh beb time nie... sape yg ketawe terbahak-bahak dengar rumah kene pecah masuk kn??? kalo ade ha g terejun gaung! x pon hentak pale tu kt dinding umah...g! huh =(   time pale ngah serabut ngan assignment, wit plak hampir pupus, time la nie gak manusia x berusus perut tu nak curik laptop kami, kamera kami, duit, hp, barang kemas...tapi kite cume ilang laptop, ngan kamera ( i miz u so muchhh! dear! sampai masuk dlm mimpi...uwaaaaa...)
nasihat : berhati-hati dgn org disekeliling!

Kenangan terbaru dalam idup

Praktikal. 1st time rase mo0d keje... capek den! melatih kite jdik matang, walaupun sifat tu hanya berpura-pura di ofis...bile kat luar huahuahua... x ngat dunie semakin tue!huhuhu.....
nasihat : kerja jgn ikot lentuk kepale sendiri tetapi buat sesuatu yang orang lain bole percaya&bergantung harap kepada kamu.

kenangan yang bakal dicipta???

ha? 0oo...maknenyer impian taun depan eh...
1. maintain n improve kite punye study
2. harijadi nak jamtangan baru! makkk...nak gak! heeh
3.kite nak merasa kesempurnaan yang ade pade pompuan lain diluar sane (paling kite berharap!insya'allah dgn izin tuhan walaupun sakit kite kne tanggung...amin...)

doa, usaha, tawakal . . . segale yg berlaku pasti ade udang disebalik batu! eh... ade hikmah yg tersurat!

HitamPutihKehidupan

Lihatlah sekitar alam
Dunia luas terbentang
Langit tinggi kebiruan
Pohon-pohon kehijauan
Hembusan bayu yang menyegarkan

Dengarkan di sana-sini
Beburung riang menyanyi
Berbunga aneka warna
Sumber kedamaian jiwa
Mensyukuri nikmat Maha Esa

Begitu berharga kehidupan ini
Bagi mereka yang tahu menghargai
Mengapa terdorong oleh perasaan
Kalau turutkan hati diri menjadi korban

Tiada yang dapat lari dari masalah diri
Hadapi lah dengan tenang
Tiap cabaran yang datang
Atasinya dengan keimanan

Sekadar buat renungan
Untukmu teman tersayang
Hitam putih masa depan
Sendirian menentukan
Hidup ini usah persiakan
-sheilaMajid-




31disember2010.....>>> esok dh  nk berkampung kt shah alam dan minggu depan dh start mendaki tangge berpuake di fakulti semule.... cay0ok...cayok!!! adda buleh...buleh...buleh punyer laaa...(",)




Tuesday, December 28, 2010

i love u.Do 342?

Tengah dok bace cerpen-cerpen penulisan2u, tapi tetibe ade terbace cerpen tajuknye 143+342=6
( kalo teringin nak bace click kat tajuk cerpen tu ek...)

haaa,pe tu 1433426 ni?
Luahan perasaan bagi dorang yang malu-malu kerebau plak nak ucapkan kate-kate sayang ler kat diorang punyer pakwe, makwe ke or ur husband or wife ke...huhuhu ...

Dear, 143! <3<3<3 . . . . . . . Do 342?...     143? 342? ha...bie, pe tu?...     143? I L.O.V.E U la sayang... 342?do you love me? do 342?...     [terdiam sekejap] =( , bie...143 too! ",) ...     really?! urmmm... 143 + 342 = 6 ?...     ha,6??? bie ....       heeh, sayang.. kite k.a.h.w.i.n???...     ha? 6 = kahwin.... =|   "

amacam? sweet ken penangan luahan angka ken...,heeh....


143 = i miss u, same la gak ngan i hate u ekk? ... erm 143!do 342?, 1433!.... ngeee~~~




Kite anak angkat? Sedeyh weyh………..

Kite sedeyh sangat pikir kite nie anak saper sebenarnye? Anak kandung atau anak angkt mak ngn abah. Sampai kite menagis-nangis pikirkan hal neh. Sampai hati mak abah x nak ngaku kite nie bukan anak angkat dorang, huks3….sedeyh giler r x tahu nak cakap ape.
Hati kite tersiat-siat cam nak larik dr umah dah…(alaaa...kalo korang pon dh melalak2,ngamuk-ngamuk punye lah) tp kite cool je beb,huhuhu...de btul gak bab muke kite ngn adik beradik len lain daripada yang lain…dorang sume hensem-hensem pastu kakak kite leyh gak la tahan cantek gak,opsss, yeker???aku piker la… kiter je muke cam anak cina kopet, ank amoooiii pasar mane pon kite x tau,huh! =(  tapi kite diamkan aje, xpe mak ngn abah x nak ngaku!,,,kite wat eksperimen tu wei dan kite pasti! kite ank mak abah sebab nenek kite sebelah abah cm cine,so kite ikot gen dorang kot…pastu kite dh x nangeh-nangis ag dah, dh syg mak abah balek dah,,hehehe,,,


Kite jdik macam neh sebab ape tauu…tgok gambar bawah…nengok org kate…

jeng...jeng...jeng....heeh ;p 


chumeyl x?urmmmm....
Hehehe…nengok r gambar neh, dh la x nampak mate, rambut dh ler xde, nipis semacm rse cm nak p YUNNAM HAIR jek wat rambut rsenyer…cm cina kan..kan… cina kopet…sampai kite pk “mak abh kutip kite tepi jalan kewww,,huhuhu… xde rupe kuarge pak mahm00d pownnn…

" Mak cite muke kite cegini sebab slu antar kain jahit tepi kat kedai cina nyonya,,,sebab tu terlekat la serpihan-serpihan nyonya dalam genetic kite neh,heeh… =)) "

Cam tula cite kite mase kite kecik, teringat balek biol gak pale kite,huhu...pikiran bebudak mse kecik macm2 cerita nak digubahnyer….ade ker nengok gambar pon bley sampai tahap nangeh-nangis, pikiran bebudak mmg x ley bla r, eksyen anak angkat nonon,pegidahhh!…. saadah…saodahhh oiii…capek layan pale ang tau ndak???aisyhhh,,,, heeh   “,) wink2~~~



nak chumeyl cm dak neh!!!nak gak...nak gak!!! heeh... ucu lebiu firas! (",)





Sunday, December 26, 2010

kau memang nak carik gaduh kan?!!!

Kau memang sengaja nak carik pasal ngan aku kan…kan… (kan nengok! aku dah gne ganti name diri AKU!)
x sedar diri kau tu kecik kan?!!!
x sudah-sudah hidup nak bebankan orang,
Suke carik pasal ngan aku kan,,,kan…
Kau memang!
Ape salah aku?
Aku budak yang ramai kata aku mmg baik (x dpt d’sangkal! )
Tapi nape kau masih ganggu aku lagi!!!! Aisyhhh…
Memang nak crik gduh nie!!!
Geram…geram…gerammm (sambil mencengkam gigi!jgn kne kancing gigi sudeyh wei,huhu…)
Tahu x kau menyusahkan idup aku, kau memaksa aku ngn family aku kuar wit untuk kau tau tak!
Isyhh….aku cakap g jauh-jauh! Jauh la…
Nak melekat, manje-manje gak kt aku gak die neh!
Kau mmg x faham bahase kan,…kan.... kau nak aku ckp bahase ape ha?
Cbe kau pilih! Aku cme tau bhse jawe, melayu, inggeris ckit2 r…
Rimasss r! pleaseee…tolong r….couhh…couhhh!...
Hangin dah neh!,darah dh nek pale dah nie, idung aku dh kempas kempis neh, mmg nak kne nieee,errmmmm….
Get 0ut NYAMUKKKKK!

Ngeee, wink2 ~~~
patot r x paham base, owh patottt! (oiii saadah die bukn manusia, buang air liur ko je tengkang-tengking die! Ade die kesah???huh  "-.-  )  Nyamuk ne paham la… sembur ridsect pon jap je ko pengsan terguling-guling kat lantai tu kan nyamukkk….t’pakse fmily slu beli ridsect, bazir tau tak cikMUK oiii…ko wat kulit aku yg putih mulus nie merah-merah tau….huhuhu
hati-hati! nyamuk kecil2 cili padi, berbisa, badan sebesar mane pon ade die kesah,sebelah mate pon die x pandang tau! (tau la die kecik, comeyl!huh...) yg penting die kenyang wei...uhuks3...
 
heeh, nyamuk ngah kt sebelah nie, join aku b’blogging n b’facebook awal pg neh, aiii!!!bla bla bla bla…..ciaooo... (",)


Contest Cari Ayam


Kite kne Tag? Contest lagi! thanx to my Nieza Micha Watchaaa! die la slu yang rajin join kontest-kontest ni almaklumla makcik nie kn penah menang kontest makan ayam, kategori paling ayu gitu, (nieza! ang mmg suke makan ayam eh,;p  tp asal badan x cam ayam?heeh, cekeding jek!) tak mau bebel manyak-manyak, nak tahu lebih lanjut click banner kat ats tu eh...

Sudah masenyer mencarik ayam-ayam ayeem! (b'peluh-peluh gak mencarik ayam dgn teriknya dibawah cahaya lampu,huhuhu...)

mane ayam-ayam ayeem ilang nie???

Kelabu : D
Ungu    : K
Oren    : N
Hijau    : H


Ayam-ayam ayem menghilang kerana Diberi Arahan Keras Oleh Ayeemayam Menyorokkan Diri Supaya Ayeemayam Ada Idea Membuat Entri Yang Menarik Iaitu Contest Mencari Ayam!

Kite nak cabar? urmmm...random eh...

  1. Ctkus Montel
  2. Tiera
  3. Cekla

Ayam abah kite menghilang sebab ular makan,ngappp!zappp!



Saturday, December 25, 2010

2012

Berat rasenye nak cite pasal entri kali nie, lagi seminggu nk loncat kt tahun 2011…slps setahun…2012 dtg pulak tapi…

December 21, 2012  Will Be The End Of The World!!! ...gurlpzzz...

Dh nak dekat! Terkejot,takot? Biar betol? Ade ke umat manusia tahu tentang hal nie selain allah? siap ade hari, tarikh, bulan ngan tahun pulak tu… (minggu lepas ade terbace newspaper kupas dok cita tentang bendalah nie semula… ini ade kaitan tentang Badai Matahari akan muncul pada 2012 menurut sumber penyelidikan dari luar negara).

Wajib percaya kiamat ada dan pasti akan datang, tapi bila terjadinya? kita tidak tahu… ummat islam hanya diberitahu petanda datangnya kiamat tapi xde sesiape bole menyebut waktu, apatah lagi siap hari, bulan berapa mahupun tahun.

Hanya Allah tahu tentang hari Kiamat!

Jadikan isu ini sebagai peringatan untuk korang sume...

Tiada yang abadi didunia, semua pasti akan berakhir, kita sebagai manusia perlu hidup sesuai dengan tuntutan allah -AMAR MAKRUF NAHI MUNGKAR-

tertarik ngn gambar nie...nice, click je kt gambar nk tau sape empunyer


OTAK SERABUT PIKIR DH NAK MASUK SEMESTER BARU SAT LAGI =|
&
HAPPY MERRY CHRISTMAS(",)



Friday, December 24, 2010

Membebel jap =)

OMELAN KOSONG DIPAGI HARI

Jika seseorang itu tidak diuji dengan ujian berat,
maka Janganlah berangan hendak sedap duduk, 
kerana sedarlah duhai sekalian umat,
sebenarnya Thats a Big problem,

 Pada zaman nabi,
Setiap nabi dan para sahabat diuji berat-berat,
kita ni sape? sesuke-suki mahu hidup senang-lenang atas dunia ni...

Ada juga insan yang kurang diuji hidupnya, 
hidupnya sentiasa mudah,
alhamdulillah, bersyukurlah ya sekalian umat,
tetapi, hati-hati!!! sebenarnya itu juga adalah ujian

Ujian daripada Allah
sekadar mahu menguji dia, 
samada SOMBONG ke tidak?
bersyukur ke tidak?
ini kerana ada orang berlaku sombong,
kononnya Tuhan mengasihi dia,
dia tidak memperolehi masalah langsung,
rasa dirinya kononnya dia insan terpilih,
Tetapi sebenarnya dia tertipu dengan tipudaya IBLIS
percayalah...
-amalan dan doa menentukan segala-galanya-

***************************************************************************

Ya Allah, 
bantulah aku dalam mengingatimu 
di mana sahaja aku berada, 
dikala aku senang mahupun susah,

Bantulah aku dalam mensyukuri 
segala nikmat yang telah engkau kurniakan,
walaupun nikmat itu terlalu sedikit, 
walaupun aku sudah berusaha,
aku redha dan aku percaya 
segala perancangan yang telah engkau tetapkan

Dan bantulah aku dalam menjalani ibadahmu dengan sebaiknya,
sesungguhnya aku hambamu yang sangat kerdil
kadangkala lalai dalam melaksanakan perintahmu...amin
Gurlpzzz!!!
kite pon cam nk tercekek bace balik ayt kt atas neh, ya ampun sesungguhnyer aku bukanlah insan yg sempurna... huhuhu , 
gabungan ayat kepala kite ngn sorg hamba allah tu...ayt bajet nak stok-stok ala-ala berpidato je kn, kn,kn ...tp kite ikhlas wooo, ngeee,wink2~~~ (",) 
(pandai gak kite rangka ayat ek??? ;p tapi awatnya mase SPM kau merangkak-rangkak nk wat karangan saadah oiii....asyik2 ko ulang balik ayt, asyik2 ayt kau ulang tayang, asyik-asyik...aisyhhh...errrr =|)


~~~Dh nengok dh filem Janin smlm!,Shakira punyer keje la ni!die pakse kite wlaupon kite dh meronta-ronta hentak2 kaki x mau nengok,x mau!!! (kui3,hahaha... ;p)

Tuesday, December 21, 2010

KHURAFAT! syamsul yusof

cerita hantu lagi bakal menjelma pada 13 januari 2011...
pengarah yang baru sahaja dinobatkan sebagai pengarah terbaik FFM23...
buah tangan bagi tahun baru "KHURAFAT"

anti betol la cerita-cerita seram neh, lagi-lagi si yg TUING...TUING...TUING tu,ala sape lagi kalo bukan cikPo...POCONG ngn cikPUN panjang mengurai tu... (ramai pulak antu name pangkal P erk?...) 

Aduyaiiii,,,tapi disebabkan ade kekasih hati kite si Syamsul Yusof ngn si bibir seksi semalaya Liyana Jasmay, bagai dirasuk n tertarik la pulak nak pegi tengok nanti (jangan ler aku tido x ingat dunia sudah dlm panggung sambil pasang earphone,ape aku peduli?.... ;p ).......nak x nak pegi??? nak!!nak!!!... ( karang screen panggung tu yg sibuk tengok aku ngan khusyuknye... =/ ) ... c yaaa!

Nie sedikit intro filem KHURAFAT, dimana tapak penggambaran adalah bekas hospital sungai buloh kat bilik mayatnye....huhuhu...(p/s: lagu disebalik tabir mengganggu kelancaran video neh!hoh0ho)

video

sinopsis dan para pelakonnye bole la nengok dekat sini : KHURAFAT

luv U Liyana! Luv U too Syamsul...wink2~~~ =)

kawan ade ajak neng0k cite JANIN! aisyyhhhh...asal cite antu sumenye nie!!! saje je nak wat orang kencing malam kan, kejutkan mak tengah malam bab nak pegi tandas kan...kan...kan... uhuks3 =(

selamat menonton okie! (",)





Monday, December 20, 2010

curik ikan mak!

Tengahari tu dah lapor sebab td malam cume makan , McD Prosperity Beef Burger jek, yummy2!!!heeh

 



yummy3 =)

Okie perut dh de memain irama ghazal percume plak neh, bkak tudung saji…..
“alaaa…mak masak ikan goreng ajewww,huhuhu….’ (w0i saadah! b'syukur laa... manyak cantikkk muka mu!,,,bley plak ‘ajewww’ nak sedap masak sendiri r!byak s0ngeh la plak minah neh,,, eerk??? =| ) heeh…

Nak bikin selera maintain, kite curik ikan mak…tinggalkan sekor je kt pinggan turh!h0h0h0… nak wat pe ngan ikan neh? Kite masak lauk feveret kite, ikan kemb0ng masak tauchu….gulpzzz!

Gila! Lagi 10 minit abg kite balik keje nak makn tengahari, naye jek bkak tudung saji tengok lauk tinggal sek0r jek!nangis plak abg aku turh….huhuhuhu…

Care-care nak wat camne? Mesti kne ade…

IKAN! (pape boley…kasi siap goreng)
Panaskan minyak cikit then masukkan BAWANG PUTIH, MERAH, HALIA… (dh di ganyang-ganyang erk…) saper yang x kenal bendalah neh dengan korang-korang leyh D’ganyang sekali….!keletuk pale kang!

diganyang-ganyang taw...
Kasi naik bau pastu bole masukkan tAUCU, jgn banyak sangat kang masin sangat naik darah tinggi korang!...ni rupa paras taucu sape yg ndak tahu…


Pastu masuk ASAM KEPING ngan KICAP biar kasi lauk tu nampak cun cikit….,letak la GULA secukup rase… tambah la air sape yag suke berkuah tu….nak kasi pedas jgn lupe letak cabai okie… akhir sekali bole la kasi letak IKAN, CILI HIJAU/MERAH, BAWANG kasi potong bulat-bulat…. (gambar korang bole carik sendiri erk…)

Haaa, tepat 10 minit berlalu abang kite dh balik terus bukak tudung saji, (OMG! Ikan goreng sekor je ade? b’kata dlm ati…) Heeh….. sekejap-sekejap! Lauk SIAP!...

agak serabai kan? heeh

Ala kite tahu lauk ni simple giler dan korang pon tahu buat gak kan,,,saje jek nak menyemakkan blog kite ni,huhuhuhu…


Tarangggg! Nengok…nengok bawah.....nengok bawah org kate....


hahahaha….. masya’allah buruk giler perangai anak dara neh!!! =/ (reject bakal mak mertua aku nengok!)

hehehehe,,,,mak kata makan kne licin pinggan supaye dapat cal0n suami yang soleh!...so, okie ape… xde salah…kan…kan….kan??? (saadah!!! Nie bukan sebab  licin pinggan, tapi ko mmg pelahap!huhuhuhu…kui3 ;p)



walaupon lauk x sesedap mak kite masak,tapi dh lapar  =(    makan je laaa…. e'erkkk... Alhamdulillah.....


yeahhh dh kenyang!!!

Ouchhhh….. Baby kecik dah wat serangan padu kt laptop kite, tadaaaa….!!! 

Kat luar hujan lebat, mak masak jagung rebus, serang! ;p


Saturday, December 18, 2010

P E T A N G tu kan …..

Bangun tido?
Bru bangun dari tido tengok tepon ade msg, u hve 1 unheard voicemail from +60379++++++, tinggalkan pesanan, aik? Sape pulak neh…okie dail la 121, anda ada 1 panggilan yg masih belum didengar…..

Panggilan?
Sy Pn..... dari bla…bla…bla… tarikh operation anda telah ditetapkan pada 12 mei 2011 nanti , 11 mei 2011(cnfirm,dah termaktub!) pula anda sudah kena masuk wad, ok tu saja kalo boleh telefon sya balik. okie!
[dengan muka sememeh, letak tepon] Mamai jap!.....blurrrr~~~ , eh jap …chop2!!td panggilan dari ?@#$%^?   Ha???????dari….mak aiii...

?!!!!!!!??

Alaaa…dh tetap tarikh dah! r u ready? Of course la dh!…dh mende! Dah ready cam nk lari pecut ke hujung dunia ade la…. Ngeri btol la! (e’elahhh cool r beb! Nie saadah la wei!...ape wei2?!! .errrgghh =| ) 

Ade ape dengan hospital?
Jarum! tajam tuww…, Ubat!yerk pahit laaa…, Katil! cam katil mayat jek! (memalam takot!), BAU! asyik bau ubat aje, PUTIH!nape hospital mesti kne warne putih,wat la warne warni ke…masuk hospital mesti SAKIT! ya allah, kau kurangkn la kesakitanku ketika itu…. =(

Now?
Ready 4 da next year, jage pemakanan supaye tiada masalah… =)   senyumla saadah!wink2~~~

tunggu ketibaan MEI 2011,OMG!

Friday, December 17, 2010

kite lahir bulan 11 a.k.a November...!

Ape nak cite? saje selidik2 ape yang t'sirat dan t'surat nye budak-budak, makhluk-makhluk, sifat kaum hawa dan adam yg lahir bulan november neh... 

kite la tu!
jangan memain! ni kajian daripada ustaz feberet kite neh, Dato dr. Haji Fadzilah Kamsah tau,,,mmg x tau nk ckp ape la, kebanyakkan btol kot... 

Yg x btol tu ade juge ler c0ntohnye mcm : berbadan sasa,TUINGG!!!hahahahaha...mmg la kite kn pompuan...

Yg wat kite masih confius yg neh! : Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik!!! walla beb,,,fuhhh, fulamak...kekekeke,x ley bla mentang-mentang kite suke bc novel cintan-cintun nie,heeh and ade la gak kasih sayang seorang ibu. (opssss...!poyo la weiii..wink2~~~)...akak kite la neh, sape suruh jge ank die dari baby kan dh melekat sifat keibuan dalam diri kite neh! (aisyhhh....masuk lif tekan butang sendiri nampakkkk!....h0hoh0 ;p)

Kalo nak nengok bulan len pon ley gak click kt gambar Dato Dr.Haji Fadzilah Kamsah yg hensem nie eh...

Okie, nie la calon-calon kajian sifat yg lahir pada bulan november, calon-calonnye adalah.....
  • Banyak idea dalam perkara... 
  • Sukar untuk dimengertikan dan memahami sikapnya
  • Berfikiran kehadapan.
  • Berfikiran unik dan bijak.
  • Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
  • Sesuai jadi seorang doktor.
  • Cermat dan teliti.
  • Personaliti yang dinamik.
  • Sifat yg berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
  • Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
  • Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
  • Terlalu degil dan keras hati.
  • Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
  • Tak suka marah kecuali digugat.
  • Mudah ambil berat terhadap orang lain.
  • Pandai muhasabah diri.
  • Cara berfikir yang lain dari orang lain.
  • Otak yang sangat tajam.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Tidak hargai pujian.
  • Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
  • Cuba sampai berjaya.
  • Badan yang sasa.
  • Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
  • Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang. 
  • Suka duduk di rumah.
  • Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
  • Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
  • Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
  • Bercita-cita tinggi. 
  • Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah
 
Ade caye?same x?same x????...heeh...

: nguap sudah bah...k,ciao!

kontest blog terkemas!















wow,!ade pertandingan... kite ne yg x tahu menahu tentang blog hanye menurut perintah my frenz Miss. Nieza Micha , watchaaa!... heehehe...

kalo saper-sape nk join nk tahu pape tentang syarat2 wajib pertandingan nie ley la click link kt atas banner milik Miss. hana kite tu...

sje2 join ne tau ade rezeki menang ken,,,huhuhu...kemas x kemas kite punyer lanyak je ler... dh la tengah hijau-mijau ranum wat blog neh, men tekan kanan kiri ats bwah, sume diselongkah aku neh...mmg kalo pikir-pikir x layak langsung deh mahu menang...h0hoho... ermmm... nak tag 3 org sape erk???cam t'tarik ngan blog...urmmm
daa...nak selongkar blog orag pulak!

Thursday, December 16, 2010

Planet baru ditemui penyelidik Qatar

  Sepasukan ahli astronomi diketuai Qatar bagi mencari planet baru di cakerawala telah menemui sebuah planet yang mengelilingi sebuah bintang yang terletak sejauh 500 tahun cahaya dari Bumi.
Planet tersebut dinamakan Qatar-1b, sempena nama negara Asia Barat itu.
Planet itu sebahagian besarnya terbentuk daripada gas dan 20 peratus lebih besar berbanding Musytari iaitu planet kelima dan terbesar dalam sistem suria.

Yayasan Qatar Bagi Pembangunan Pendidikan, Sains Dan Komuniti semalam memberitahu, penemuan planet baru itu akan dilaporkan dalam jurnal bulanan, Monthly Notices of the Royal Astronomical Society.
“Penemuan planet Qatar-1b merupakan pencapaian yang hebat sekali gus membuktikan komitmen Qatar untuk menjadi pelopor dalam bidang sains inovatif dan penyelidikan,” kata ketua bancian sistem planet luar suria yang juga pengarah penyelidikan yayasan berkenaan, Dr Khalid Al Subai.

Seorang lagi ahli astronomi dalam penyelidikan itu, Professor Keith Horne dari Universiti St. Andrews di Scotland berkata, planet Qatar-1b membuat pusingan lengkap mengelilingi bintangnya setiap 1.4 hari bermakna satu tahun di planet itu menyamai 34 jam di Bumi.

Sebahagian planet itu menghadap bintangnya berbeza dengan Bumi yang berputar pada setiap 24 jam yang menyebabkan berlakunya siang dan malam.

Sumber : Kosmo

Wednesday, December 15, 2010

Ada Apa Dgn Cintan-cintun ini?

tema CINTA plak,wallaaa beb...
bukan sebab kite ni bercinta tapi orang-orang disekeliling kite yang bercinta
kire nya kite macam penasihat cinta gak la bagi dorang,( jgn x caye! ape? ngat orang xde rupe ke nk jdik pakar cinta? diam-diam ubi berisi tau,jgn kau pandang sebelah mata...lalalala... ngeh3 ;p)

ragam jgn cakap la, bemacam-macam ragam, asam garam pahit masin manis bab-bab cinta kwn-kwn kite sumenye nie... sampai kadang-kadang kite pon jadi metu tepu kepale nk ckp ape, layankan aje la, org tengan sedeh weyh!, jgn d'bebankan lagi, ade yg terejun tingkap dpn umah kang, jadik kes polis NAYE weyh,,,huhuhu... 

so, kene la bg dorang-dorang nie kata-kata perangsang!, eh kata-kata semangat laa kite supaye dorang-dorang ni bangkit kembali utk b'cintan cintun neh...!!!cayok2 korang!!! U hepi, i lagilagilagilaaa hepi, wink2 ~~~ =))

sedikit sebanyak MADAH-MADAH paling kite suke, amal-amalkan la eh dlm kehidupan seharian eh kalo de yg perlu tu . . .

apabila kamu benar-benar mencintai seseorang,! Jangan dengan mudah kita melepaskannya,! (ngat tu!) Berjuanglah demi cinta kamu,! Fight for your dream!!! Itulah cinta yang sejati, (ermmm...mungkinkah??? tu i dun know la...) Bukannya seperti prinsip "Easy come.. Easy go. (no eh!) 

cinta yang teras terkadang membuat kita terluka, tapi itula cinta tidaklah selalu mulus-pilus tp itulah yg m'jdikan cinta itu terasa indah, k.. ;p.

kadangkala perkara tercantik dan terbaik di dunia tidak boleh dipegang, namun begitu ia boleh dirasai dalam hati... (selaminyalaaa sedalam-dalamnya kaum adam dan hawa uiiit!))
jika benarlah kamu sayangkan dia, maka lepaskan la dia, jika dia kembali kepada kamu, maka dia adalah milik kamu, jika tidak, dia bukanlah milik kamu,,, (psss...so guys! jgn la t'lalu taksub dgn cinta sampai nak rak,,,,rak almari tu...pikir sampai nak mati kerana cinta itu telah menghilang, ngat wei, sesungguhnya Allah itu, punya perancangan yg terbaik untuk hambanya...kumbang bukan seekor dan bunga bukan sekuntum beb! insya'allah...)

Kadang kala, orang yang kamu cintai adalah orang yang paling menyakiti hati kamu, Dan kadang kala teman yang membawa kamu di dalam pelukannya, Dan menangis bersama kamu  adalah cinta yang tidak kamu sedari... (urmmm kne jage-jage tu!)
jadi dalam hal-hal macam neh...
Apabila kamu hendak mengatakan sesuatu..
Tataplah mata kamu di cermin dan lihatlah kepada mata kamu
Dari situ akan terpancar seluruh isi hati kamu
Dan kebenaran akan dapat dilihat dari sana.
..

tapi pape pon ingat!   
sebenar-benar cinta ianya lahir dari hati yang suci, penuh dengan keikhlasan dan kesempurnaan, namun tiada cinta yang lebih sempurna selain cinta kepada-NYA... ;p

persembahkn sedikit iklan, hohh0h0...

DIRLY-sampai ke ujung dunia
video

 p/s : rse cam nak b'cinta la plak deh... wink2~~~hahaha...
susah erk?

Tuesday, December 14, 2010

taranggg! wujud kau akhirnyer

my new baby 4 dis year n last year . . .adoiii dh tue bangke bru t'hegeh2 nk wat eh,huhuhu...

sebab2 nape kite gatai2 nk reka2 blog?nape erk???n perlu keww..

  1. kite ske selongkar korek2 cite blog org,tu rse cm nk gak cite psal diriku ini...
  2. kite suke nengok blog org yg kiut-miut tu r t'tarik (wlpon aku punyer blog x sekiut orgnyer,hoho, simple sudeyh!)
  3. kite nie pendiam, so...kt sni la kite rse leh lempiassskn pe yg t'pendam! myB la...
  4. kite x de diari, kirenyer nie diari kite kt alm maya la....tp bab2 sikeret2 tu, tok sah cite la....
  5.   kite nk kawan baru selain mak ngn bezpren kite seblm ni tempat kite luahkn isi hati,perut kite selame neh...
  6.  sbab???erm...ntah, tgh boring tahap lipan kot...
  7. kite sebenarnye saje SESUKE-SUKI jek,,, x reti gne pon, men tekan2 sane sini...asl ade hasil jdik la...
PERLU KE??? perlu kottt...habit baru ma... kite lanyak pe aje kite nk tulis pe yg ade kt pale, kt dalam ati kite,pe ati kite nk kata kite tulis... ntah2 sat g jdik sawang lelabah jek blog kite nie erk,,,hoh0ho

x reti lgsg ni nk gne sbnrnyer,,,,masih tahap tadika, bru nk bljor menulis2 kira tahap warm-up ag la...huhuhu...cmner nk jdik follower, n nk folloow2 org len erk..???huhuhu..lanyak je ler,,,

|| AKU.BUDAK.BARU.BELAJAR.KALO.SALAH.TOLONGLAH.TUNJUKKAN... =)' ||