Sunday, January 30, 2011

amik angin, makan angin, perut kemb0ng ;p

Patot ke kutuk orang yang lemah @ ade wat salah? baran-baron betui la ngn orang cegini...bajet die terbek la? p jalan la,p la kekawan ngn mEm0nyet Beberuk kat hutan tu wat meeting dpt dose sesame percume turh....ye...ye...tau la die pandai, tapi x salah dapat hadiah percume plak, tolong orang yg lemah,,,ken...ken... huks...huks...huiks...

Bushan la pikir perihal orang sekeliling,malas pikir...wat pekak badak sumbu jek...aisyh... x ley, x ley! tertekan r... okie2...jdikan setiap kutukan itu sebgai sumber inspirasi...(ha?gila?makan ati ade ler...xpe, ati ayam banyak! huhu),,, x peer...c0ol n be positive...dorang tengah free-free bagi kiteorg hadiah pahale jangan le jual mahal beb!terime seadanye ngan seikhlas hati okie... ;p

beb! serabut!.....adda semalam jejalan nek bus g sunway..yeahhh! (cam org 1st time nek bus, jakon giler r! heeh...teruje jek ;p) 


gegatai p sunway nak wat pe erk?
wat pe gegedikx p sana na? sebab... nak men ICE-SKATING!....heeh, ada pandai ka? hei, nengok orang la beb! =))


posing lu before main =) (adda,oweq,ann,shirley,julie)

berlagak seyh,gaye cam pemain pro jek...padahal! jejak je tapak ice tu...k0 melalak-lalak terlolong-lalang kan adda cam bangunan tu kau yang punya ya? (heeh...saje jek nak amik pehatian mamat-mamat encem kt citu,ngeee~~~wink2 ;p )

see! okie pe ley berdiri...x yah terra-terra men...hahahaha


sakit siut jatuh cam nangka jatuh dr pok0k! kedebuk,duB! adoiiiiii......lelebam sume bebadan kite ari nie...patah tulang riuk kite men bendalah neh.....nak tunjuk gambar lebam besar kedabak neh...tapi...no..no..no..! aurat weyh!dun show-show!heeh...

shirley 2x10 je x tau men mcm kite,,,hahaha...

p0sing time! hehehe...

kite paling l0mbab giler nak pick-up men bendalah nie hahahaha... ( kontr0l cun weyh! ne leyh lasak-lasak sgt!wink2~~~ ) tapi totap bes! pe ku peduli ...
selalu g sunway neng0k jek org men, sekali men nak ag, jangan x caye kalo kite pro giler men 1 ari nty, jangan pandang ku sebelah mata, kerna aku wanita! lalalalala ;p

e'alah....kec0h  la mu adda neh,terlambat sudah...org nek keteapi pon dah keliling 1 malaysia, ko baru terhegeh-hegeh meru klang p0n belom tentu ko abis pusing lagi tau! (alaaa...bukan kite sorg x tau men! yg dh pro men pon de gak jatoh tergulik-guling lagi turh...okie pe kite dpt diri atas ice turh ken...ken... ;)

sakit badan sampai x larat nk senyum sebnarnye,huhu

Tiada manusia yg berjaya dlm semua yg dilakukannya dan kewujudan kita ini sebenarnye mesti menempuh kegagalan...tg penting kita tidak menjadi lemah semasa kegagalan itu terjadi dan kekalkan usaha hingga ke akhir hayat - joseph Conrad



Ade kawan suruh kite update blog sebab die bushan? hahahaha ...aisyhhh bertambah bushan la bace  blog kite yg suke membebel neh oiii... =))





Wednesday, January 26, 2011

kite x suke!

assalamualaikum...nite ;p
lama sudah bah tak update blog,
busy ka dgn keje kuliah?oh of course!...huhuhu
baru lepas siapkan 100% tajuk thesis...arap lulus!huh =(

memacam perasaan memalam bute neh,
tibe-tibe skrg m0od sume banyak yg x suke,
memacam x suke, ape yg korang x suke?

x suke?
org yang berat nak tolong org lain,
kite anti cikit ngn org2 cegini,
kite sendiri p0n kekadang serba salah kal0 x dpt tolong org,
siap termenung jauh ag tu weyh,
ke kite ni senang kne buli? i dun knoe ler...huhu
walau kite tgh penat, berat ati, kal0 kite mampu kite tolong ler,
kalo x kite tolak,
tapi...kite nak mintak tolong org?100+++ kite pikir,
tak0t nyusahkan org, ade je alasannye,merungut,
so easy, finally...my family in my mind
kekadang seseorg x pikir, x sedar, die sebenarnye suke ik0t mo0d sendiri, peduli ape org len...
awas! perangai tu menjelekkan trus wat org menyampah!, cam nak lempang lelaju muke tu...huhu

x suke!
org yg suke memarah x ikot traffic light.
x suke!
org yg suke cite umpama dunia nie die empunya.
x suke!
org yg baik sgt-sgt... =)
x suke!
org yg makan ati ngn kebaikan yg die wat (ikhlas penting!)
x suke!
org yg suke ckp besaq, awat ang x besaq kn sekli mulut ang turh,huh...
x suke!
depan kasi tau len, belkg cita len, ati mengumpat ag,,,aisyhhh...gilaq talak cite bt0l!
x suke!
org yg terlampau nak ikot org, ...cuba la c0ol,relax beb...slowly (wat serabut kpala ja)
x suke!
kesedihan ngn memara-mara ni! time tu la mata tetibe pedih gatai-gatai air pancut nak terejun kuar,huh!

x suke! x suke! x suke!
bila senang lupa, bila susah baru sebok-menyebuk mencarik, bile perlu diguna, bila x mau, x dipeduli( ade ku kesah?)huh!.. 

x suke! tapi tu la yg ko wat adda kat org len ken...ken!? oh tidakkk...sengaje je tu kite nak testing2 nak sakitkan ati org, ngeeee~~~wink2 ;p

x suke kesepian! tapi suke kesunyian =|

p/s: 
x suke!!!!!EXAM! 
x suke r mate x ley tido....bile nak tidoq nie??? 
x suke r...bla...bla...bla... 
x suke suda la!,DIAM!

now?1.15am?kelas 8.30am... 




Thursday, January 20, 2011

jangan kau ucap selamat tinggal

Perempuan???kekadang menyampah dan membosankan???aisyhhh...!!??
 


ku mencari . . . ku mencari . . . apakah salahku . . . kau buat ku termenung seorangan . . . dalam diri sangsi . . . akhirnya begini . . . perpisahan tak ku duga

ku mengerti . . . ku fahami . . . keputusan diri . . . biar saja aku sebegini . . . permintaan terakhirku . . . jangan kau lafazkan . . . simpan saja kata-kata

jangan diucap selamat tinggal . . . jangan kau ucap selamat tinggal . . . jangan diucap selamat tinggal . . . kepadaku . . . 

jangan diucap selamat tinggal . . . jangan kau ucap selamat tinggal . . .  jangan diucap selamat tinggal kepada . . . ku . . .


wink~~~ =p 
kite rindu giler ngan KAMERA kite! hhuuh =(  menyesal x bawak kemana saje kite pegi . . . 
kite sayang giler ngn die . . . 
walaupu bukn ler kamera tahap beribu-ribu engget cam korang punyer tu,uhuks . . . 
x ley bla sampai asyik termimipi-mimpi slu . . . 
lenla boyprend kite yg ilang ke , syiokkk la gak samapai termimpi-mimpi, hoh0ho . . . heeh  
m0nyet kambing btoi la u ROBBER!!! 
ade gambar mak abah kite tau dalam tu! x halal! x berkat weyh!...huuh...urmmmm... 



today,i'm at home! Di Persimpangan Dilema~~~



Tuesday, January 18, 2011

we want peace! =)


Jika anda menyayangi seseorang itu kerana Allah,  
maka janganlah bertengkar dan berbalah dengannya,
janganlah menanyakan sesiapa tentangnya,
kerana orang yang ditanya itu mungkin memberitahu anda perkara yang mengelirukan yang boleh menghalang perhubungan anda dengan seseorang...

Salah faham selalu berlaku dalam idup kite, kepada kawan-kawan memang banyak kali ler, family ker, pakwe, makwe korang ker kan...padahal, sesuatu rahsia mungkin terpakse dirahsiakan untuk kebaikan,tetapi hal-hal camtu la selalu disalah ertikan...wat kite pulak sendiri serba salah...aisyh2...susah giler nak jge ati org!!! ... =/

 
************************************************************************


Semoga kamu mendapat cukup KEBAHAGIAAN untuk membuat kamu bahagia, 
cukup COBAAN untuk membuat kamu kuat, 
cukup PENDERITAAN untuk membuat kamu menjadi manusia yang sesungguhnya,
dan cukup HARAPAN untuk membuat kamu positif terhadap kehidupan.

Bahagia
ye...kite bahagie ngn orang tersayang, pakwe je lom ade ag,kekeke,ngeee~~~ sesuai la ngn nama kite : NOOR SAADAH = CAHAYA KEBAHAGIAAN! ececeh, layakkah kite terima kebahagiaan yg hakiki???...opsss...
Cubaan
terlalu byk cubaan, lagi2 tengah study...mmg mereng gak diwatnyer, ala sume org same je la...
Penderitaan
setakat nie alhamdulillah,xde pe la yg derita sampai rse nak bunuh diri tu... ahaks2~~~ 
Harapan
selalu memasang harapan, kire cam berangan ler tu, tapi usaha selalu hampeh!, pe nak jdik adda oiii... xpe, berangan-berangan gak, asalkan berpijak dibumi yg nyata okie... =)



tajuk thesis? pikir...pikir...pikir...mak pikir kan!? =|

Friday, January 14, 2011

ku undur cinta

Aisyhhh.......
  • Otak blurrr~~~assignment dah mai dgn bentangan karpet merah ag kite alu-alukan...besss! bessss dapat assignment,!!!yehhh...waaa...!makkk! gedab0mmm...!!! sekali harum die datang! dush~~~! umpama batu hempap ke kepala siku ku ini...dis semester...so heavy...kalo x fokus konpem kite kne repeat semester or terpelanting truih hempap ke tanah... aduiii...rse cam D0WN giler...but,,,think positive!...huhuhu..our task, individual project dan pembangunan tanah kosong nasib bek grouping...kalo x, mati segala akal fikiran, perasaan, kekuatan dalaman n luaran kite nak truskan semester....h0hoh0...berikanla aku sebesar kekuatan menerima segala ujian yg bakal aku tempuhi ya allah....oit adda! ingat kau sorang jek tensi0n!!! ade lagi 184 org ag dak-dak hartanah duk menggaru-garu pale, cabut segale rerambut, bersimpang-siurrr pale dorg duk pikir assignment tahu ndok? huhuh... 
  • Yeaahhh...akhirnye cite KHURAFAT yg t'tunggu-tunggu tertunai gak nak p tengok...(sempat plak kau p nengok wayang eh adda??? heeh...tu habit namenye,x salah ken..ken... wink~~~) tapi cite die x puas la neng0k! cam nak lagi...lagi...lagi....! but s0 sweet liyana Jasmay n my HERO...heeh Syamsul yusof...(sebab dorg kite berani nenegok cite neh tau...hoho)  kite melalak-lalak dalam panggung kalah tarzan,,,padahal menjerit je lelebeh,,,saje nak gedikx2 ckit,heeh.... runut bunyi memang menjadik!......thanx kawan kite Shakira!...shakira,shakira!lalalala...hoh0...nsib bek ade die ajak p neng0k kalo x kempunan 7 keturunan nak p neng0k... n Aina...sakit pinggang ceq teman mu p sh0pping! heeh ;p
  • Ade mase plak kite tulis blog, but assignment x terbuat-buat ag...ape nak jadik nie saadah!!! huhuhu...bukan ape...aku tensi0n sebenarnye,,,langsung xde idea nak wat,,,mood kite slu wat keje mmg slu waktu pagi x pon memalam buta baru ade m0od...bukan pemalas...(padahal, mmg ko liat saadah! alasan semate-mate!, ingat mak slu pesan ape saadah!...............huhu,ye..ye.. nty noor wat ler.. =( )
  • Sebenarnye tajuk entry xde kene mengena pon ngn cerita kat atas neh....kite sekarang tengah melayan lagu dari Fairuz Selamat, tajuknye Ku undur Cinta, kite suke dgr suare die jek...muzik die pon syi0kk gak,hoh0...  layan tangkap lentok sementara nak wat assignment sat ag.....

video


ku siramkan kasih pada cinta
moga hadirnya kembang bahagia
kiranya lalang yang penuhi
taman impian........

ku semai janji tiba masanya
kita bersama bina istana
namun kau mungkiri
bila setia kau permainkan

andai sekali tak mengapa
biarpun pedih ku terima
kerana kasih yang ku ada
yang terindah dalam jiwa

sayangnya cinta makna berbeza
tidak sekata ku rasakan
kejujuran tidak berharga
begitulah kau gambarkan

jelas kini kau tak mengerti
erti kasih nan sejati
jika begini tiada yang pasti
ku undur diri…


Testing...testing...1,2,3.....hell00...helloo.........KAROK jap dalam bilik neh....arghhhhhh!...... i'm start busy now,oh no!....fokus...fokus....fokus.........!




Monday, January 10, 2011

idup kembali dari cuti

uit...uit...h0lLaa....wat muke ala-ala bajet chumeyl,ngeee~~~

Tenang...nyaman...sejuk...angin semp0i-sempoiii...cam sayu jek...
kat luar hujan renyai-renyai jatuh kt bumi neh, rumet pon m0od ala-ala ibu kehilangan anak jek, huhuhu..... kite plak cam orang xder perasaan,duk melekat ngn n0vel ngn laptop...almaklumla awal semester lom busy kal0 ndak sat g nengok la idup mcm cacing kepanasan, mata bak panda, badan bak kambing, rambut bak sarang tebuan, bilik bak sarang cencurut, otak plak cam lulus straight 'A' sumenye layak dapat sijil akademik tanjung rambutan........

Semimggu masuk semester 4,

  • Makan stil x lalu nak makan asyik teringat masakan mak kat umah, padahal! umah ko dekat je kot saadah! kec0h jek (cam nak sepak lelaju je pipi aku ni eh....heeh) klang >> shah alam??? sekeh karang...huhuhu...
  • Semput naik tangga berpuaka FSPU shah alam, almaklumla kat umah cuti 2 bulan cme belajar nek escalator jek,,,ne men tangge-tangge! ngeee~~~ 
  • Tid0 malam mate stil x nak tutup awal, penat dah guling-guling atas tilam...turun naik tangge kat umah sewa ni...last-last dengar lelagu ala-ala tangkap lent0k tetibe je henpon kite memekak cam kite dah pekak la pulak, ye...ye...bangun subuh le nie!...., tula padahnye selalu jadik kelawar kat umah mase cuti...uhuks3...
  • KeKEje umah stil x dapat ag, belajar pon setakat ni x start ag,s0k de ler tu berlambak...tapi haluan ranjau lautan berapi, gunung-ganang berduri, hutan belantare ngan semak samun lelalang tinggi lelampai kena redah macam dah nampak . . . agak kronik rasenye, sematkan dalam ati....all da best! cay0k2!!!
  • Rindu kat baby kecik kat umah, rase cam nak benti belajar pulak..heeh....rindu sangat cam hati ni tersiat-siat w0ooo... (isyh3....cam putus cinta jek...)

Dah! x ley membebel pepanjang...nti h0mesick! hidup mase belajar ajar kite erti berdikari, tawakal atas segala usahe, bersyukur atas setiap nikmat yg hadir, sabar atas setiap ujian dan dugaan, berdoa pembimbing hati dan diri...kuarge pembakar semangat! ceeh.... saadah p0yo jek ayt! ade kau wat? heeh.... ;p


baru 1st tangge...ade lagi double 3rd tangge kene daki untuk sampai ke puncak!

layan cokelat memendung ni! malam mau makan apa ya? gini ler idup student capek otak stiap ari pagi petang siang malam kene pikir nak makan ape ek...bt0i ndak? korang pon same jek 2x10, kite tau....k, ciaooo...miaw... ",)



Sunday, January 9, 2011

c0ol beb! ;p

 
Award from Miszlullaby
 

De soklan dr miss miszlullaby, pe die?...agak kacang goreng belacan jek solan nyer....
1) Bila korang suka tulis entry?
time adda bushan xde keje...x p0n de cite, agak-agak otak cam gatai-gatai nak merangka ayat, kata-kata hati terasa nak bermadah...ha, ade ler entri baru...

2) Adakah korang blogwalking hari-hari?
dok ler.....time kalo kekawan de entri baru mula r nak menerawang sumenyer....

3)Namakan tiga blog yang korang paling suka baca:
xde...sume kalo follower de entri baru, adda bace...kalo menarik, adda komen skli...

4)Apa yang korang nak cakap dekat ML kalau korang jumpa ML (Hahahahaha!):
ML! nape awk kiut sangat! cumeyl la... (cnfirm pipi merah, msti ML memalu kerebau time tu! ;p)

5) Tag 5 orang rakan blogger yang korang rasa cool like a snow~
adda
adda
adda
adda
adda
hahahaha...sume kite nye bab kite orgnyer mmg c00l beb, heeh,,,ne ley bg org len ma,huhuhu 
(beng0ng la aku neh!)


Award lagi? ha...tau x per.....tersangat kite hargai ngn kwan baru kite name die Maryam Fatanah, baru je kenal die mase degree neh, dak nie manyak mulut bah heeh... maksud kite orgnyer tersangat la peramah, senyum manisss... ;p die tag kite, die kate sy c0ol turh..heeh!

Tq3...time kaceh M! (name manje die!jgn memain...kamo ade? N,O,P,Q ke???,huuh) sury...adda lambat respon disebabkan masalah-masalah yg membelenggu kepale lutut adda neh,,,nak kate busy, busy la gak awal-awal sem  nie baru masuk...busy tid0 ade ler! -.-"

yaa...adda pon sbenarnye de follow ML, kiut comey jek orgnyer... korang follow la MISZLULLABY punyer blog, dok belajar kat oversea, bakal doktor tu! jgn memain! bukan doktor cinta ek... cumeyl, cantek,otak gelige, single ke mingle tu adda x tau ha...nak ngorat pon ley! heeh..... follow la die,,,share cite ngn die dok busy men snow turh....huhuhu...

Okie, thnx M sekli lagi....adda c0ol ker? cepat gabra ade ler adda rase,huhuhuhu.....

Lame sudah kite x update blog...huhuhu, nanti kite cite-cite ag eh,,,,,

Sunday, January 2, 2011

terbukti kite shomel! h0h0...award!

kite chumeyl cmnie x???hoh0hoho...

wawawawa...yuhuuu....! c award kite dpt kt ats...? so bermakne mmag kite chumeyl la! yeahhh... thnx to intan syerlina bc0z die kate kite chumeyl! sob...sob....mmg x dpt disangkal weyh ( tekan butang lift masuk sendiri nampakkkk???)...heeh... tq intan oiii...lebiu intan lbeh ler... ;p sebenarnye c makcik intan tag kat kite je, bukn dpt awrd bebetul pown... saje nak amik ati kite je kan intan...kan...ken..ken... hehehehe..
k, de soalan menyusuli lepas dapat award neh? ape die.....

soalan pertama : pendapat tentang blog intansyerlina?
jawapan pertama : blogger intansyerlina sememangnyer chumeyl,kiut, cuke senyum nie suke cite tentang SHOPPING!!! idup die mmg dipenuhi dgn keindahan shopping! n makan n makanan..hahaha

 soalan kedua : tunjukkan gambar desktop anda.
jawapan kedua :
skema x? skema giler!!!bg kite r.....h0hohh0

soalan ke tiga : snap gambar anda tidak kira dalam apa jua keadaan.
jawapan ke tiga : x ley! private! bhye! kite tgh dikesan oleh seseorg!...huhuhu

soalan ke empat : adakah anda pernah hilang barang kesayangan anda?
jawapan ke empat : hilang sebab di rompak!!!m0nyet btul...huhu, my laptop n camera kesayangan!

soalan ke lima : 3 word to describe si dia.
jawapan ke lima : tettt...tett...tetttttt....

soalan ke enam : 3 words to describe yourself.
jawapan ke enam : pendiam...kuat berahsia(org yg ley dipercayai la niee..kui3...)...penyabar(pegang prinsip sabar itu separuh dr iman...ceehhh,,,)

soalan ke tujuh : anda selalu memasak?kali terakhir?
jawapan ke tujuh :td! masak air...heeh, ikan masak kunyittt r.... ;p

haaaa....abis sudah! sampai tercirit-cirit jawab solan2 neh...!hahahaah...
okie disebabkan dalam ati aku tertarik ngn seseorang,eh 2 org....kite kasi award nie kat dorang okie... dorang-dorang nie mmg kiut n cun maaa! sape die??? nieza micha wachaaa!heeh ngn Ct montel ;p

okie INTAN! puas hati x???heeh,,,,sury intan lambat ckit sebab dh balek shah alam ler,,,dah nek sem dh jarang on9 deh,,huhuhu.....tp pape kite jawab ngn sepenuh jiwa raga kite okie ;p n thnx bec0z u kate kite chumeyl! hahaha...daaa!


short story ckit.... ;p
hoho,sok dh start kuliah....kepale dh start gatai-gatai miang seolah-olah rambut dh terjerit-jerit nak mintak cabut!(tension dh d'garisan permualaan)...kaki seolah-olah dh tunjuk cm gediks-gediks gatai sane sni sakit tulang la...bla...bla...( mals nak jalan g fakulti!) ...dan rase cm nak lempang muke kite je lelaju, x tahu nape masalah malam neh? ley x, kalo x nak g kuliah esok? baru 1st day kot!!! ( oh tidak!!! kepale dh kene rasuk ngn makhluk tanduk berkepala dua!...move...move..jauhkan diri u!







Saturday, January 1, 2011

award tahun baru...

click cnie trus je menuju ke empunye tuan award okie ;p

Ahaks2.... (",), yeyeh dpt award... thnx nieza bg award ni kat aku, lebiu ko la nieza micha wachaaa!...muaahhhh! =D

Kepade sesiape yg nak amik wat nie amik je, kite tau korang adalah blogger yang prihatin dan positif! indahkan dan semak-semak kn dunia blog okie ;p  sebagai penghargaan tahun baru kite nak anugerahkan kepada....


ha,nie je yg sempat kite tag, thanx korang de komen-komen dan sudi follow kite... ade lagi sebenarnye nak tag, tapi x sempat sebab nak cepat dh nak pindah balik shah alam nie...  selamat tahun baru 2011! bangkit ler dengan azam baru okie ;p adda ciaooo dulu ek.....


p/sss:
Mak aii kamo nak pindah rumah ke p belajaq nie dik noor uittt?!!! over bnor barang ...apsal x kasi angkat sume katil, almari, ngan bilik-bilik ang sekali ang ley bawak! ngeee~~~ ala makk ne ley kasi tinggai, mak nak gune ke kalo noor tinggal kan? x ken....x ken...hehehehe,sury mak, nak bawak gak sume! ;p

bermulanya lagi sebuah diari

mulakan harimu dengan kesyukuran dan senyuman meniti dibibir okie! (",)