Tuesday, April 26, 2011

sem0ga berbahagia


“Seorang wanita itu dinikahi kerana empat; 
kerana harta, kerana keturunannya, 
kecantikannya dan agamanya. 
Maka hendaklah diutamakan yang beragama, 
nescaya kamu berbahagia.”

hati kite bernanah, sedeyh, terluka,
rase.....ermmm, difficult to breathe....S.I.G.H! =0

Sampai ati boyfrend kite berpaling tadah kat p0mpuan len,
tapi apakan daya, 
sebagai seorg muslim aku hanya doakan terbaik buat die, ;p
sem0ga kebahagiaan hidup diberkati oleh-Nya

jeng...jeng...sape?oh tidak!!!

Selamat Bertunang Ashraf Muslim & Dayana!

nice...sweet... ;p




p/s: merawat hati yang terluka...ngeh2,,,wink~~~ ;p

Friday, April 22, 2011

gud luck =D


Shah Alam serabut!,huhuhu... bawak diri pegi Pantai PD 
( kon0n nak tenangkan hati,mcm la ko putus cinta adda??!.. ;p ), 
ati berkecampuk la pulak da...tapi stil rase tenang ckit... 
bulan MEI???dah nak dekat...takot!macam-macam pikir bile ngadap laut...thesis?final exam? g berperang ngan jarum ag? aduhhh...ingat assignment dh setel sume tapi stil berdebar-debar, ya allah kuatkanla semangatku...kus..kus...
m0od study mai dah...mari...mari...Soley...Soley... =D

G E M I L A N G


Terjagaku dari tidur yg lena


Melangkah malas menuju jendela


Kabus menyelubungi subuh, mengimbas segala kenangan yg lalu


Lautan luas telah ku renangi, segala onak ranjau yg berduri


Tak kenal dan tak ku peduli, ku terus mencuba
Kecapi hingga kini


Bersama-sama tempuhu segala, walau jalanan masih jauh


Hanya kau dan aku yg tahu, saat gemilang yg aku nantikan, hampir menjelma di depan mataku


 Ku percaya saatkan tiba, hanya menunggu tika dan masa


Bersama-sama tempuhi segala, saat gemilang akan tiba


 Kan kita kecapi bersama, Sungguh aku berjanji


 Dengan diriku sendiri

Untukku menggenggami, ikhlas sabar benar

 G0od luck! Final exam, 
Semoga diterangi hati, diperkuatkan minda, dipermudahkan segalanya...amin
(,'')('',)



Friday, April 15, 2011

Tak Sume Perkare yg Dirancang akan Menjadi


Ade ape ngan tajuk entry? kite sendirinye otak metu nak bace untuk test ari inie ..... sensorang kat bilik pepagi jumaat nie,,,petang ade test!owhhh...lomah btulla kal0 bab-bab bace neh...fuuuhhh. kuatkan semangat! x de motif wat blog kali nie...tapi rase cam nak gak menaip...

Ade ape dengan meaning of b0red? mak kate jangan selalu ungkapkan kata bosan...bosannn...bosannnn... nanti cepat mati, erti kata lain? meninggal...huhuhuhu...x elok,,, (yesss mummy!)

5 perkare tip-t0p bile kite bosan...

1. Membebel... 
 (mak...n00r bosan la...mak...jom wat kuih..mak jom masak...makk??!tension mak kite..!)

2. Bace N0vel... 
(kunci pintu bilik, bkak lappy, pasang earphone, sambil dengar lagu and start bace... ;p, memang kal0 mak panggil x dengar!free-free r ko kene mara adda... )

3. Cuci tandas... 
(habit!best main ngan sabun, ilang tensi0n jap... segale pelusuk bau-bauan toilet yg 'wangi' seludup masuk dalam rongga-rongga badan kite...)

4. TeNgok m0vie ngan my lappy 
(sekarang laptop penuh dgn maklumat!kau ade?nampak sangat kite student yg rajin...pigidah! maklumat ape???asignment?artical2 thesis? setakat penuh ngan cecite korea, taiwan, movie pe kejadah adda oiii...! ngeee~~~wink2...)

5. JejaLan 
(...ku peduli ape...duit ade tak ade...tak kire...nak jejaLan gak!tensi0n!)
tertanye-tanye?ape motifff?

5 perkare nak sangat buat!

1. Sekali seminggu mesti nak p atas bukit nak menjerit kuat-kuat! 
(setakat bukit kubur cina kat umah kite nak wat ape erk?...)

2. Bagi kite duit, nak sh0pping sesuke hati...nak beli sume ape yg kite nak..tak nak tahan-tahan nak tunggu kumpul duit! 
(merana beb!-walaup0n kite bukanla budak yg giler shopping-, ko ngat kau org kaya? nak itu ini...! heeh..)

3. nak naik panjat daki Gunung Kinabalu! 
(nak jugak!.....tunggu r ko kawen, p ngan husband kau adda oiit...heeh)

4. pandai masak sume jenis makanan... 
(nak makan ape? mengidam makan ape? petik jari je..masuk dap0r masak...ken best kal0 camtu!huhu...bile la kite nak jdik cam mak?huhhuh..)

5. nak ajak mak ngan abah @ family same-same pegi umrah...
( berangan~~~ kne tunggu ade duit, dah keje,,,huhuhu... insya'allah...)


Korang ade? habit yg unik, impian yang x mustahil but mayB mungkin akan termakbul?huhuhuhu



Monday, April 11, 2011

k e l u h a n

kite bukan seorang yg sangat RAJIN, erti kata lain bukan juga seorang yg tersangat pembersih, tapi cukupla manis dan sedap mata memandang! ;p  selagi kite bole bersabar kite akan ber'SABAR sebab tu bagi kite DIAM adalah lebih baik, walaup0n secare kalisnya itu bukan la diri kite yg sebenar! kuarge je tau kite macammane ... tahap kesabaran ade batasnye ... kite x akan hembus org sesuke ati, kal0 dah dihembus tu mmg kite dah x tahan la tu walaup0n kekadang rase menyesal! tapi hakikatnye LEGA! terluah juga walaup0n hanye dengan kata-kata kiasan...! penat! SEDIH! kesal! rase nak nangis ade... nite, assalamualaikum =D

12.01am

Sunday, April 10, 2011

p E n a K u T


Tak semua kau rancang akan berlaku, mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta, mungkin lebih baik kau ku lepas saja


Ini tidak adil tidak adil baginya, ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil!
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga, tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku, cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan, beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Kau bukan milikku, 


Dan aku memang penakut, mengakui cinta kepadamu, 
Seribu kali ku cuba ucapkan, bila bersamamu, 
Kau bukan milikku, dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

- Y U N A -

Saturday, April 9, 2011

DiNg-D0ng!!!


E.M.P.E.X 
dah habissss!!!!!alhamdulillah...
REST jap!

eh...jap sebelum tu layan video ni jap. simple jek...kalo x mao nengok x pepakse pown...

video

Janji nak wat entry pasal p ganu ritu tapi...x sempat la, mampu wat movie pendek nie jek...bole la eh...tarikh tersilap...patotnye 7~11 march 2011...

Assalamualaikum . . .

Busy...busy...hidup ko adda x abis-abis busy, tapi asal study stil lambat pick-up??? erk? eheeh ;p

Lamo sudeyh x up-date blog, rindu giler r!!!yo! welkem back adda! =D

Pasni busy ag! (nengok!busy ag,,cecube gne ayat len! eh?...) okie...okie...pasni 'sibuk' plak, FINAL EXAM bah...terdaya ka kite lakukan? huh... 

hampir sebulan x balek umah..
eh wht???sebulan???wallllllaaaa beb! cayala! rumah meru klang je kot! klang-shah alam?ape cer...?
toksah cecite...ko saje nak wat ayat pepoy0 ko rereka citew kekon0n ko tu giler study! student yg rajin la adda, x p0n ayat base ko, busy laa....well...well...well..u knoe me ;p

hahahaha...ngat memain ke! penat bertegang urat, bersengkang mata, berkerat lidah, gunekan tulang 4 kerat kite neh siapkan projek tau...waaaaa,,,, x la sesampai nangis2, setakat 2, 3 titis air mate menitik jek x..huhu

balek umah anak buah tye? MAK UCU p mane lame2! cehhhh...sedar p0n die ketidakwujudan kite kt umah, padahal dalam ati die terbakar nengok kite kat umah, almaklumla mak ucu garang! pantang dilawan cakap! heeh..wink2~~~ngeee... yeahhh,,,i like ley gaduh2 restling2 ngn diorang... ;p

hahaha...anak buah kite p0n rindu tau, baby kecik dah tateh-tateh dah jalan, cumey! ;p es0k genap setahun...

Baru lepas selesaikan penyeksaan final projek, ati ndak tahu gundah-gelana,petir sambar-menyambar, rase cam dah ready nak lari pecut 1000 km...fuhhh... abis speaking tunggang terbalek depan panel..h0hoh0

L/E/G/A!!! thnx G6 CONSULTANT SDN.BHD group...!

nie sebenarnye bru mukadimah tentang EMPEX...next entry la cecite ag eh...next week ade test and presentation ngan lakonan bagai ! see???busy...busy..busy...bukan kite sesaje cipta ayat neh okie...sume student tengah busy ckrg neh...3 minggu lagi nak final...

s0, jangan sesape berani memain ngan angin badan kite, silap ari bulan ade kang kuali, periuk, bantal, pinggang mangkuk terebang tepat kene pale,,,huhuhuhu

neng0k la pic kiut kat bawah neh...neng0k..nengok laaa.... =D

B.L.A.C.K P.I.N.K.Y  ;p

Rase cam nak p bercuti kat pulau! ley x?