Thursday, June 30, 2011

serpihan cerita

  • Alhamdulillah, selama setahun memiliki lesen memandu baru sekarang kite berani bawak kereta,,,hahaha...haisyhhh!!! wooii, selama ni ade lesen macam x dak lesen je...huhu tatooottt senarnyer =') Amin..amin...amin!, tapi membuatkan kite asyik nak berjalan je everyday, thnx to my brother car. Ur youngest sister alwyz pergunakan kete kamo untuk kepuasan remaja ini. masih dalam keberanian, kite main taram ja langgar segala makhluk yg ada kat jalan raya tu. pasni nak p memane dah ley belajar sendiri... cian la kete abang kite kene bantai...selagi dier lom kawen, kite gune la sepuas-puasnyer..hahaha...
  • Kite baru habiskan nengok cite korea! saper-saper yg suke nengok drama korean tengokla...pleasee..pleasee...tengokla cite LIE TO ME! so, romantic.. HERO: handsome!, mau kite suami or BF camtu buley?! amat setia terhadap pasangan dier...terlalu sayang...wahwahwah..adda, lelebeh nampakk! huhuhu...teruja jek dengan keikhlasan dorang bercinta dalam drama nie... kite sedar tht's drama only!fantastic, not easy to find tht guy in real life(reality) ;') but dis drama really2 romantic, sincerely, fully wit luv <3<3<3 heeh... ley terus pegi terus to dis link to watch dis drama LIE TO ME, okie dokie have a great watch! enjoy!
lie to me, romance genre
  • Now i have 3 things yg membuatkan kite tersenyum puas!hahaha... padahal xde bende pon, tapi entah ape kejadahnya my heart so hepi semacam, buang tebiat bonor nyor adda oiii... nak dapat barang lagi kot! yeah! i nak lgi 1 benda..nak gak! kal0 ade duit laaa minah oiii...x pe, akan diusahakan jugak, berjuang bermati-matian untuk???  ala, x per la..kalo de rezeki dapat la kan... x mati pon kalo xde benda tu..huks3... nak sedapkan ati ;')
  • TODAY! 30 JUN`2011! THURSday, 28 REJAB 1432 : my ROOMATE besday! HEPI 22nd bezday SHAFINA BINTI MOHMAD AZMI...u are my sister okie...i'm ur youngest sister ;') GIFT??? otw or wait, it will arrive soon, depan pintu bilik ang truih... dier saper? ha budak nye yg ni ha...nengok bawah...nengokkk org kata! heeh... 

"sahabat, pertemuan dan perpisahan hanya ditentukan olehnya, kita hanya buat yg terbek"


EMPEX day: formal benor jang ha...

convocation day: juz both of us! ;')

chumeyl x?hehehe...eii that my finger!

adekah persahabatan ini akan berkekalan???

asal kteorg x terejun je fina jang oii..haha
WISH??? nak wat senarai panjang bejelor pulok de...xper la kite pendekkan, nak ucap ape eh kat fina?? ermmm...sahabat...sahabat...sahabat...
satu: hepi BORN day! hope senyuman sentiase terpancar diwajahmu yg ala-ala cun selalu tu! heeh, hope hepi wit ur beluved parents, family n ur hubby okie-dokie?! heeh..ngeee~~~wink3
dua: impian?harapan? moge tercapai, dun give-up berdepan dugaan, cabaran, ujian...itu segala-galanya datangnya dari allah yg sedang menguji...kuatkan semangat okie-dokie? heeh...cayok2!chill beb!
tiga: may allah bless n guide u alwys... semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dengan kesihatan yg baik dan sentiasa dibawah lembayung rahmat dan keredhaan allah selalu
empat: adakah persahabatan kita akan berkekalan???hw about our relationship? hanya allah je tahu, kenangan sepanjang kita berkenalan jgn lupe eh, maaf-beribu ampun maaf kalo de kecikkan, terkoyakkan, terkucilkan, tergoreskan hati kamo, ampun...hanya allah je tau, ampun dan maaf, harap ler dimaafkan, kite insan biase yg tiada ape-ape keistimewaan,huhuhu... ape-ape pun yg terjadi juz want to say "nice to meet, know and frenz u! okie-dokie? hoh0ho... kite tujukan lagu nie, kal0 terer teka la lagu ape...simple puisi gak la...

Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi
Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini
Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku
Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya
Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi 

p's: harap-harap persahabatan x berderai begitu sahaje ye... ;')
lima: sahabat...sahabat...sahabat...! semoge berbahagia selalu la, senyum sokmo beb! dah bau nasik minyak neh, kawen ke, bertunang ke? jangan lupo jemput den ni haaa... kecuali honeymoon x yah la jemput! hahahaha...kekeke ... have a nice and great day sist! =') 


Panjang berjela kita menulis ari neh eh?! bushan la bila pikir thesis x siap lagi, oh tuhan my heart, my mind, my thinking injured!!! MAKKK i need u hepi kan ati anak mu ini!!!heeh..hohoho...okie.. nite murning! Assalamualaikum

6 comments:

intan said...

haa dah kuar pon citer lie to me ni sampai abis..
dari aritu dok tunggu bila citer ni nak abis..
kekeke.thx for the link! ;)

Sr. adda said...

@intan: tengokkk tau... best, heeh

Lya LobaLoba said...

suke i tgk u grad, haih i ni bile lagi tah

belog amiyo said...

da setahun ada lesen baru berani bawak kete? +__+ tsk.. tsk..

Sr. adda said...

@lya lobaloba: hehe...sat g la tu,belajaq rerajin naa...

Sr. adda said...

@belog amiyo : huhuhu...mak asyik x kasi bawak jek, kali nekad!heeh...dh okie dh...