Thursday, July 21, 2011

'tak bole lah' 'tak nak lah' 'tak mau lah' 'tak...bla...bla...'


'tak bole' 'tak nak' 'tak mahu'  'cannot' 'i'm sorry, x dapat la...bla...bla...bla...' lagi ayat semusim dengannya???

Susah nak cakap kat orang

Kalo korang mesti dah serbu je cakap.

Bile orang yang cakap kat diri kite camtu ati sedey gila bayang btul la...

Babtu kalo susah kite carik family, (anak manje katakan...)

********************

Kawan b'gumbira senang carik, 

Time susah kadang-kadang macam peminta sedekah p0n ade..., 

Kite dah biase dah~~~ *baby face*

Susah, dengan niat kite before nak mintak tol0ng, "aku susahkan die x??!" *mind thinking*

Kalo die o.k...alhamdulillah =)

Kite kalo susahkan family kite x pe ehh ,adek yg kejam!~ 

Kal0 la family kite yang cakap cegitu, 

Confirmmm! konpem! air sebaldi setempayan ley tadah, 

Sedey lecun beb, sensitip!  

Sekejap dah pipi laju jdik air terejun buatan sendiri..huhuh

Tapi pikir-pikir, kite sendiri yg pendam... 

Kawan x tau pon pe masalah kite tu ... Mengong! *sweet smile*

 *********************

Janganla terlalu kedekut nak membantu orang len, *mak yg cakap*

Time diri susah jangan mara-mara pulok kalo orang x dapat menolong

Jangan asyik pikir diri nak senang je *pantang aku orang cegini! kan dah gune 'AKU' *

Sebelum tu tilik dulu diri tu ade senangkan ati orang x

Kalo x dapat menolong cakap sebaik mungkin bukan wat rase cam orang tu nak kerat 14 badan kau lempar dalam sungai kelang!

Sekali sekala dalam setahun tu x per la kot, tp kalo berkali-kali ko tolak pertolongan orang

SAH!SAH la... ati kau itam bak dunia tanpa cahaya, lemau bak kerop0k masuk angin!

Bantu la semampu selagi tulang empat kerat mampu pikul, tolak la dengan niat yg baik bukan dengan niat mengutuk

*****************************

Akhir kata
Berbicara senang tapi diri sendiri pon bukannye betul sangat pon,tapi nak terluah gak, x t'tahan-tahan rasenyer lah... kemaafan je diharapkan, huih.haih..



Baru lepaih beberape jam yg lalu balek dr shah alam, makan2 kat PakLi sek.7, kenyang~~~ tapi balek umah nengok my ma masak SARDIN, lapo ler balek, GENDUT! huhu

4 comments:

Sr. Maryam Fatanah said...

masakan emak ttp plg sdap tak kisah lah lauk apa skli pun..adda..i miss u !!

fnmh said...

sabar kakkkkkkkkkkkkkkkkk :)

Sr. adda said...

@Sr. Maryam Fatanah: tau x per,! aii adek maneh, adda miss M gak, c u soon =))

Sr. adda said...

@fnmh: ye la dekkkkk...selgi ley sabo ye, jgn sampai letusan gunung berapi suda...