Wednesday, March 12, 2014

P.E.N.AKisah Semalam,
Bersambung kini tergantung tak bertali, menanti dan terus menanti, seakan seharusnya terus berhenti, kini menjauh dan terus menjauh, akan dibawa sejauh mungkin, kembali belum tentu datang kembali, kalau tentu sekalipun, minta maaf wassalam.

Kisah semalam, 
Seumpama kisah yang tidak bernama, tidak seharusnya bernama mungkin, berlalu teruskan berlalu, sengaja menjauh kerana terasa lama sudah rasa jauh, masa berganti masa bila khusyuk mengejar masa, leka teruskan leka menongkah arus sekeliling, bicara teruskan bicara bercanggah dengan perlakuan, terus dan teruslah melangkah demi sebuah kisah yang pasti ada jawapan.

Kisah Semalam,
Sayu menjemput sayu bertenggek menumpang laluan, sekilas bayangan kilas membenamkan kemenungan yang berpanjangan, tersentak seakan terhenti sesaat mempamerkan keluh, tenung sejenak menyampai segaris senyuman sinis.

Benar mungkin salah, cebikkan berterusan, sedikit demi sedikit usir diri menjauh, serasa belum tentu sempurna diri, itu ini serba tidak kena, kerlingan tajam menyapa pandangan, menongkat dagu pandangan terpejam, lepas la lepaskanlah segala yang gemar semakkan kata hati, pedulilah... tidak padan, ada lagi yang lagi padan dipandangan, kesah tidak kesah ...NOKTAH matikan coretan PENA. -adda

No comments: